You are here: Home » Gadget nieuws » Tulper Bio Bidon

Tulper Bio Bidon

geschreven door Constance

Het Nederlandse merk Tulper brengt mooie duurzame producten op de markt om single use plastic tegen te gaan. Tulper wil graag het goede voorbeeld geven en hergebruik in Nederland stimuleren.

unnamed (2)

Een bijzonder product van Tulper is de bio bidon. Dit is de allereerste bio based bidon ter wereld en wordt op milieuvriendelijke wijze vervaardigd in Nederland. Alle verwerkte materialen zijn voedselveilig en volledig recyclebaar. Een milieubewust alternatief voor een standaard bidon dus. Een extra prettige bijkomstigheid is dat de Tulper bio bidon niet smaakt en ruikt naar plastic.

Ook werkt Tulper samen met Made Blue, een goed doel wat ervoor zorgt dat telkens wanneer jij hier geniet van lekker water, iemand in een ontwikkelingsland toegang krijgt tot evenveel schoon drinkwater. Een liter voor een liter dus. Een Tulper bio bidon heeft een inhoud van 750 ml en wordt gemiddeld 1.000 keer gebruikt. Dit betekent omgerekend een donatie van 750 liter schoon drinkwater per bio bidon via Made Blue. Dit is voldoende om een kind elders op aarde een jaar lang te voorzien van schoon drinkwater op school.

Biologische supermarktketen Ekoplaza bijt in Nederland de spits af en heeft in januari een leuke maandactie waarmee zij een gezonde start van het jaar stimuleren. De Tulper bio bidons zijn een perfecte manier om in het nieuwe jaar weer goed voorbereid te gaan sporten. Naast de donatie aan Made Blue doneert Ekoplaza aan de Plastic Soup Foundation, die strijdt tegen het plastic in de zee. Een dubbele stimulans om schoon water te verkrijgen en te behouden!

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com