Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

ladygadgets

Gazelle blokkeert bellen en WhatsAppen tijdens het fietsen

Ik ben een enthousiaste fietsgebruikster, maar ik zal nooit mijn telefoon gebruiken als ik aan het fietsen ben; ik vind het doodeng maar vooral ‘levensgevaarlijk’. En blijkbaar ben ik niet de enige want Gazelle werkt in haar Innovation & Production Center in Dieren aan de allereerste fiets die WhatsAppen en bellen tijdens het rijden onmogelijk maakt.

safe drive pod

De Safe Drive Pod blokkeert de smartphone op een rijdende fiets en met deze innovatie wil Gazelle de verkeersveiligheid een impuls geven. Want veel smartphonegebruikers versturen berichten en nemen telefoongesprekken aan als ze deelnemen aan het verkeer. Dat brengt grote risico’s met zich mee. Bij circa 1 op de 10 fietsongelukken is een smartphone betrokken. In de leeftijdsgroep van 12 tot 34 jaar ligt dat cijfer twee keer hoger.

De fiets met SafeDrivePod werkt heel simpel: het ingebouwde systeem maakt via bluetooth verbinding met de app op de telefoon. Als fietsers opstappen en minstens 10 kilometer per uur rijden, schakelt de smartphone automatisch uit.

En volgens onderzoek van Maurice de Hond is 77% van de Nederlanders tegen telefoongebruik op de fiets en Gazelles fiets die internetgebruik en bellen blokkeert, is straks de 13 op de markt. Gazelle en SafeDrivePod werken op dit moment aan de verdere ontwikkeling.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?