You are here: Home » Accessoires » Test; Misfit Ray

Test; Misfit Ray

geschreven door Constance

Inmiddels zit ie alweer ruim 4 weken om mijn pols, de Misfit Ray bewegingsmeter. En, zoals beloofd zou ik de Misfit Ray gaan testen, dus hieronder kunnen jullie mijn ervaringen lezen met de ‘Ray’.

OTH958576

Zoals ik al eerder meldde is de Ray echt heel mooi, en ziet ie er meer uit als een fashionable armband dan een bewegingsmeter. Ik heb de rosé gouden versie ontvangen met een grijs leren band en ik krijg regelmatig opmerkingen van vrienden en collega’s in de trant van; ‘wat een leuke armband’ of ‘wat is dat voor armband die jij draagt’. En als ik dan antwoord dat het een bewegingsmeter is, is iedereen echt verrast.

De Misfit Ray is heerlijk licht en doordat ie ook waterproof is, kan je met de Ray gewoon zwemmen en douchen en dat is echt heel prettig.

Er zijn Misfit apps beschikbaar voor iOs, Android en Windows Phone. Waarbij voor iOs en Android ook de Misfit Link app te downloaden is, deze app heeft andere functionaliteiten dan de Misfit app.

Op de Misfit app kan je bekijken of je genoeg slaap hebt gehad, en hoeveel beweging je hebt gehad. Ook kan je je gewicht koppelen aan de app. Verder kan je hier ook het wekkertrilalarm instellen (om je wakker te maken). Ook kan je een timer instellen die je waarschuwt hoelang je stil gezeten hebt, ideaal als je een zittend beroep hebt.

MISFIT_Link

De Misfit Link app kan je een selfie maken met je smartphone camera of Snapchat. En ook kan je je muziek beluisteren via Spotify, Pandora, Soundcloud, iTunes/Apple Music (pause, play, skip, volume). Maar ook, tijdens een presentatie, door slides bladeren.

Tevens kan je alle Misfit bewegingsmeters koppelen aan bijv. Nest en Hue, waardoor je je Nest thermostaat aangaat als je wakker wordt. Dit is zeker in de winter ideaal, je word wakker in heerlijk warm huis.

Zijn er nadelen aan de Misfit Ray? Eigenlijk niet, alleen kwam ik tot de ontdekking dat mijn batterij al behoorlijk leeg is, na slechts 1 maand dragen. (Dit kan je ook op de foto’s bij dit artikel zien.) Volgens mijn informatie moest de batterij gemiddeld een half jaar meegaan, maar nu geeft ie al ‘low’ aan. En ik heb echt niet elke dag de Ray gesynchoniseerd met de app, dmv. Bluetooth.

\Maar er is wel iets anders dat ik heel erg jammer vind, de Ray beschadigd heel snel, net als het leren bandje. Aan de zijkanten van buisje zijn al heel veel stukjes af (dit was al na 1 week) en ook het bandje is behoorlijk beschadigd. Ik zou zelf ervoor kiezen om de Ray aan een ketting te dragen of anders in je kleding of bh. Ik vind het echt heel zonde, en ik hoop dan ook dat de mogelijkheid bestaat om, in de toekomst, een nieuw ‘buisje’ voor mijn Ray te kunnen kopen.

Conclusie; De Misfit Ray is meer dan een ‘gewone’ bewegingsmeter, niet alleen vwb het uiterlijk, maar ook door alle mogelijkheden die Misfit biedt, zoals de combinatie met de Link-app en de samenwerking met andere domotica merken zoals Hue en Nest. Hij synchoniseert heel gemakkelijk, op alle types & merken devices, zelfs de Windows Phone!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com