You are here: Home » In & om het huis » Wonen in een zeecontainer

Wonen in een zeecontainer

geschreven door Constance
zeecontainer als woning

Een zeecontainer als je huis. Erg aantrekkelijk klinkt het niet en waarschijnlijk zal het ook niet je droomhuis zijn, maar deze manier van (tijdelijke) huisvesting biedt meer mogelijkheden dan je misschien zou verwachten.

Gestapeld als studentenwoning, voor een atelier aan huis, als jeugdcentrum of achter je woning als luxe tuinhuisje. Door enkele simpele aanpassingen, zoals een raamwand, deur en goede isolatie, is een zeecontainer namelijk echt wel bewoonbaar. Een Amerikaanse architect besloot zelfs om van twaalf zeecontainers een villa met drie slaapkamers, twee badkamer en een binnenplaats te bouwen. En dat slechts voor zo’n 60.000 dollar, want een zeecontainer kopen kost ook nog eens heel weinig!

zeecontainer als woning

Studentenhuisvesting

Door de woningnood in de meeste studentensteden en de steeds grotere vraag naar privé studio’s in plaats van studentenhuizen die met grote groepen worden gedeeld, besloten Utrecht, Delft en Amsterdam in 2004 zeecontainers te plaatsen waarin studenten konden wonen. Tegenwoordig is wonen in een zeecontainer in de meeste studentensteden mogelijk.

inrichting zeecontainerWonen in een zeecontainer biedt voor studenten dan ook verschillende voordelen. Zo heb je behalve de slaapkamer ook de woonruimte, badkamer, toilet en keuken voor jezelf. Poetsen wat huisgenoten vies hebben gemaakt is dus verleden tijd! Verder heeft het een gunstige prijs-ruimteverhouding: voor gemiddeld € 300 per maand woon je in je eigen studio van zo’n 20m2. En omdat je een eigen voordeur hebt, is het ook nog mogelijk om huurtoeslag aan te vragen!

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com