You are here: Home » Interieuradvies » Nederlands Design PVC

Nederlands Design PVC

geschreven door Constance

Afgelopen week heb ik met een club interieurstylisten een kijkje in de fabriek van Forbo Flooring Coevorden mogen nemen. Bij velen bekend van Linoleum en Marmoleum, maar Forbo produceert daarnaast ook vinyl en PVC.

Dit uitstapje ging specifiek over PVC.

PVC is een product dat de laatste jaren zeker in de particuliere markt zeer in opkomst is. Deze harde vloer werd al jaren toegepast in bedrijven, instellingen en winkels, maar nu ziet ook de consument de meerwaarde van PVC in voor de woning.

Het zijn vloeren die perfect functioneren, met vele voordelen. Comfortabel, aangenaam om op te leven omdat het geluidsabsorberend is, makkelijk te onderhouden, zeer goed toe te passen bij vloerverwarming, en goed te verwerken. Tevens ideaal voor kinderen om er op te spelen.

Als stylist een geroepen kans om eens de fabriek van binnen te bekijken. We zijn gestart op de designafdeling, hoe kom je tot een product, wat is de achterliggende gedachte en wat zijn de mogelijkheden. Op de designafdeling begint het hele proces met het maken van moodboards, een vrije denkwijze, in materiaal en beeld.

Foto Designafdeling

Vervolgens wordt op de ontwerpafdeling geëxperimenteerd met materialen en afwerklagen. Alles wordt op eigen machines uitgeprobeerd, net zo lang tot het helemaal perfect is. Daarna worden de wensen in overleg met de productie verder uitgevoerd. Het eindresultaat is dan ook een combinatie van de inspanningen van de verschillende afdelingen die nauwgezet met elkaar samenwerken.

Zo zagen we op de moodboards van de designafdeling beelden en materialen van een koehoorn, deze kwamen we verderop in het bedrijf weer tegen als een uitgewerkte PVC vloer… Wat bijzonder!

Foto1

Foto 02

Dessins bestaan vaak uit natuurgetrouwe hout- en steendessins en moderne abstracten. diverse uitvoeringen, zoals hout, beton, keramiek en moderne allover patronen. PVC wordt in zowel stroken als tegels geproduceerd. Elke strook of tegel is uniek. Hierdoor krijg je een prachtige vloer zonder zichtbare herhaling. Bovendien biedt het unieke design de perfecte combinatie tussen dessin, kleur, formaat en details zoals de embossing en v-groef.

En dan nog niet eens gesproken over de mogelijkheden qua toepassing.

  1. Recht toe recht aan te leggen
  2. In een visgraat vorm
  3. Voor een verassend effect kan je verschillende dessins met elkaar combineren
  4. Toepassing van een groef ertussen, verkrijgbaar in vele kleuren

Foto Visgraat

Foto Verschillende Dessins toegepast

Vervolgens hebben we nog een volledige rondleiding door de fabriek gekregen. Hiermee konden we het productieproces geheel aanschouwen. Wat een hoeveelheid machines en mensen komen hier aan te pas. Forbo maakt puur Nederlands design, en niet alleen het design, maar ook de VOLLEDIGE productie! Daar mogen wij als Nederlander toch ook écht wel trots op zijn!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com