You are here: Home » Huis & Tuin » Woonplant van de maand maart; de Hortensia

Woonplant van de maand maart; de Hortensia

geschreven door Constance

Elke maand word ik verrast met de Woonplant van de Maand en dat is maar goed ook, want Testman en ik hebben geen groene vingers. (Daarom hoop ik dat mijn Parrot Flower Power mijn planten kan redden, maar daarover lezen jullie binnenkort meer op ladygadgets.blogo.nl)

hortensia in huis

Maar de Woonplant van de maand Maart is een van mijn favorieten, want het is de Hortensia (Hydrangea). Hortensia’s zijn er in diverse kleuren zoals rood, paars, roze, wit, blauw of groen. De Hortensia komt oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Amerika. De Engelse botanicus Sir Joseph Banks nam eind achttiende eeuw voor het eerst een Hortensia mee naar Europa. Via de botanische Kew Gardens in Londen en het Versailles van zonnekoning Lodewijk 14e werd de plant razend populair. De bolvormige Hortensia is de meest bekende, maar wist je dat er ook seringvormige bloeiers, dubbelkleurige, doorbloeiende types en randbloeiers (Tellertype) bestaan?

hortensia in vaas

De Hortensia, binnenshuis, wil graag elke dag water en staat het liefste op een koele, lichte plek. En als je binnenplant is uitgebloeid dan kan ie rustig naar buiten, als balkon-, terras- of tuinplant.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?