You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Parrot Flower Power; handige hulpje voor je kamerplant

Parrot Flower Power; handige hulpje voor je kamerplant

geschreven door Constance

Vorig jaar heeft Parrot de Parrot Flower Power gelanceerd, en deze gadget kan levens redden, nl. die van je kamerplanten! Ik ben blij dat ik elke maand de ‘Woonplant van de Maand’ opgestuurd krijg, want Testman en ik zijn rampen op het gebied van kamerplanten. Ze gaan (bijna) altijd dood. Dus toen Parrot mij vroeg of ik de Flower Power wilde testen, wilde ik dit natuurlijk erg graag. (Onze ervaringen volgen over een tijdje.)

parrot-flower-power

Wat is de Parrot Flower Power nu precies? De Parrot Flower Power is de eerste smart wireless sensor voorzien van Bluetooth Smart-technologie die communiceert met je smartphone en die je
helpt je planten te verzorgen en dit met behulp van speciale software die is ontwikkeld door een
internationaal team van wetenschappers. En je kunt de Flower Power gebruiken voor je kamerplanten maar ook voor je balkon- of tuinplanten.

De Parrot Flower Power houdt 4 essentiële criteria voor de groei in de gaten: vochtigheid, voedingsstoffen, omgevingstemperatuur en licht en hij is daardoor geschikt voor iedereen: Beginnende tuiniers, mensen met groene vingers of mensen zoals wij, absolute plantenkillers.

De Parrot Flower Power is weerbestendig (zoals regen, hitte, vorst), en kan zowel binnen als buiten naast de plant in een pot of in de grond worden gestoken. Hij meet continu en uiterst nauwkeurig de parameters die essentieel zijn voor de groei en de gezondheid van de plant: vochtigheid van de grond, voedingsstoffen, omgevingstemperatuur en de hoeveelheid licht. Je kunt bij elke plant een Parrot Flower Power plaatsen, maar je kan ook een aantal planten door één enkele sensor laten bewaken. (Zorg er dan wel voor dat alle planten evenveel water, zon en licht krijgen, bijv. in een bloembak.)

parrot flower power app

Alle gegevens van elke plant worden opgeslagen in het geheugen van de Parrot Flower Power en regelmatig verzonden met behulp van Bluetooth Smart1 naar de gratis Flower Power-app op je smartphone of tablet. Je kunt dan alle gegevens over je plant bekijken en ook krijg je adviezen over de verzorging van je plant en ook krijg je een waarschuwing als je je plant niet goed verzorgd. Of je moet de hoeveelheid water en voeding die je geeft exact aanpassen op de
behoefte van de plant, en ontdek precies waar elke plant behoefte aan heeft wat betreft temperatuur en licht.Parrot Flower Power werkt met een app die je via de AppStore kunt downloaden en in deze app staan adviezen voor meer dan 6000 planten, bomen
en groenten (2000 soorten) die is samengesteld door Franse, Nederlandse en Amerikaanse
plantkundigen. Alle informatie staat heel overzichtelijk bij elkaar: Herkomst, afbeeldingen,
verzorging en handige tips.
Parrot Flower Power
Elke 15 minuten registreert de Parrot Flower Power gegevens die belangrijk zijn voor de groei van de plant (vochtigheid van de grond, voedingstoffen, lichtinval en omgevingstemperatuur), en stuurt ze vervolgens naar je smartphone/tablet wanneer deze in de buurt is (op 5 tot 25 meter afstand). De gekleurde pictogrammen geven een beeld van de geanalyseerde gegevens:
groen is geen actie vereist en bij rood is directe actie vereist (in dat geval wordt er een waarschuwing verstuurd naar je smartphone/tablet).
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0LrxoSM3B3o[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?