You are here: Home » Shoppen » L’Occitane zeep voor Internationale Vrouwendag

L’Occitane zeep voor Internationale Vrouwendag

geschreven door Constance

Morgen is het weer Internationale Vrouwendag en speciaal voor deze dag heeft L’Occitane wederom de L’Occitane Women’s Day Soap in haar collectie en deze keer wordt de opbrengst van deze speciale L’Occitane zeep gebruikt om scholen in Burkina Faso te bouwen en de educatie van lokale vrouwen te stimuleren
.

l'occitane zeep

Elk jaar ontwikkelt L’Occitane, nav. de Internationale Dag van de Vrouw, een zeep die wordt
opgedragen aan de vrouwen van Burkina Faso. De laatste 4 jaar is deze zeep gemaakt door de Burkinabé vrouwen, die in de traditionele zeepfabriek van de stad Léo werken. Deze vrouwen hebben een toekomst dankzij de kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan tijdens de opleiding verzorgd door L’Occitane.

Een deel van het inkomen dat zij halen uit de productie van deze zepen, wordt geherinvesteerd in nieuwe materialen. De vrouwen zijn autonomer en kunnen hun gezinnen nu beter onderhouden. Zij hebben de mogelijkheid hun kinderen naar school te sturen. Ze kunnen zelfs een fiets kopen om zich gemakkelijker te verplaatsen.

De volledige opbrengst van de verkoop van deze zeep gaat naar de Stichting L’Occitane. Deze
stichting stelt zich tot doel scholingscentra op te richten voor de vrouwen van Burkina Faso. Elke
zeep die wordt verkocht, betekent drie stenen voor de bouw van een scholingscentrum. De
Stichting L’Occitane steunt de economische emancipatie van de vrouwen in Burkina Faso al jaren.

De zachte L’Occitane zeep is versierd met traditioneel motief en is heerlijk zacht en heeft een hoge concentratie met sheabotter (52%). De zeep is goedgekeurd door Ecocert Fair Trade en is verkrijgbaar in de L’Occitane shops.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com