You are here: Home » Interieur » De houten vloerentrends voor 2014

De houten vloerentrends voor 2014

geschreven door Constance
oude houten vloeren

Hout is en blijft een populair product om te gebruiken als vorm van vloerbedekking in het interieur. Maar ook op het gebied van hout blijven en zijn er natuurlijk continu trends en ontwikkelingen gaande. Welke trends dat zijn voor het jaar 2014? Dat lees je in onderstaand artikel.

Natuur is de trend

De woontrend voor 2014 laat zien dat strakke en minimalistische ontwerpen perfect gecombineerd kunnen worden met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Waar voorheen in vochtige ruimtes eigenlijk alleen natuursteen voorkwam, is tegenwoordig parket helemaal geen taboe meer. Met houten vloerplanken in je interieur creëer je een luxueuze sfeer, welke warmte en klasse ademt.

Hout is en blijft een krachtige sfeermaker

Een houten vloer is en blijft een krachtige sfeermaker. Echt hout leeft: het werkt, kraakt en geen centimeter is gelijk. Niet voor niets dat parket nog altijd geldt als dé vloerenfavoriet voor de Nederlandse interieurs. Het geld niet voor een echte houten vloer? Dan is laminaat een prima alternatief. Met de verfijnde fototechnieken van tegenwoordig wordt het oppervlak van het laminaat levensecht gemaakt, waardoor je ook hiermee een natuurlijk houtuitstraling hebt. Op het oog is het dan niet meer van echt hout te onderscheiden.

oude houten vloeren

Van oud hout naar een nieuwe vloer

Oud hout vormt een prachtige basis voor authentieke oude houten vloeren. Oud hout in bijvoorbeeld de vorm van aangespoeld wrakhout, oude schuren en gebruikte treinwagons zijn de nieuwe trend voor dit jaar. Het grote voordeel aan deze houtsoorten is dat ze jaren onderhevig zijn geweest aan verschillende weersomstandigheden met een schitterende, doorleefde tekening als gevolg. Met een vloer van oud hout weet je in ieder geval zeker dat je iets unieks, sfeervols en exclusiefs in huis haalt. Op zoek naar een houten vloer met karakter? Kies dan voor oud hout.

Buitenparket

Wist je dat er sinds kort ook een bijzonder buitenparket verkrijgbaar is? Dit speciale parket bestaat uit eucalyptus hardhout uit Australië. Dit buitenparket is ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een authentieke terrasvloer. De komst van dit buitenparket is perfect doordat door de opwarming van het klimaat ons binnen steeds meer naar buiten verschuift en we dus steeds meer op zoek zijn naar een mooie buitenvloer.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com