You are here: Home » Interieur » Zo breng je leven in je interieur

Zo breng je leven in je interieur

geschreven door Constance
houten boekenkast

Een huis inrichten is één ding. Een thuis creëren iets heel anders. Het komt vaak voor dat mensen hun huis helemaal ingericht hebben, maar toch het gevoel hebben dat er iets mist. Dat probleem kun je oplossen door op een slimme manier elementen toe te voegen of juist weg te laten. Dat proces is makkelijker dan je denkt en hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij hebben een aantal slimme mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Bekijk je kleurenschema

Kleuren, of een gebrek aan kleuren, kunnen een grote invloed hebben op de sfeer in je huis. Veel kleuren maken het druk, te weinig kleuren of saaie kleuren maken het kil. Het is daarom belangrijk om je kleurenschema met zorg te kiezen. Veel wit kan aan de ene kant erg mooi en fris zijn, aan de andere kant kan het op een gegeven moment ook wat klinisch worden. Werken met nuances kan al werken. Als je niet gek bent op felle kleuren, kun je bijvoorbeeld ook overwegen om wat beigetinten toe te voegen.

Werk met natuurlijke materialen

Een makkelijke en snelle manier om leven toe te voegen aan je interieur is door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Soms kan het plaatsen van wat planten of bloemen een wereld van verschil maken. Ook houten elementen kunnen een belangrijke aanvulling zijn. Dit kan grootschalig zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een houten vloer. Op kleinere schaal werken kan ook, door houten (bijzet)tafels, krukjes  of woonaccessoires, bijvoorbeeld van SolidWood Living. Experimenteer en kijk naar wat het effect is.

Werk in stappen

Het begin kan soms lastig zijn; misschien wil je teveel in één keer of weet je juist niet waar je moet beginnen. Het is altijd verstandig om in stappen te werken. Als je iets verandert, kun je even aankijken wat het effect daarvan is. Meestal vallen dan vanzelf dingen op die je ook kunt veranderen. Op die manier kun je rustig wennen aan je nieuwe interieur en wordt het makkelijker om dingen te vinden die echt goed passen. Misschien wil je bijvoorbeeld niet je strakke tafel vervangen, maar heb je wel ruimte voor een mooie houten boekenkast.

houten boekenkast

Ruim regelmatig op

In een huis mag geleefd worden, ook dat brengt sfeer. Dat wil echter niet zeggen dat je het niet op hoeft te ruimen. Een opgeruimd en schoon huis brengt ook veel sfeer met zich mee. Het is echt niet nodig om elke dag een aantal rondes met de stofdoek te lopen, maar het is wel belangrijk om elke dag een beetje schoon te maken en op te ruimen. Door het werk in porties te verdelen, wordt het veel overzichtelijker. Bijkomend voordeel: je krijgt zo nog meer gevoel voor je huis, waardoor het misschien nog wel makkelijker wordt om de juiste accessoires te scoren!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com