You are here: Home » Design meubels » Nieuwste woontrends van Inside Design 2013

Nieuwste woontrends van Inside Design 2013

geschreven door Constance
Woontrend koper is hot

Inside Design 2013
Al voor de tiende keer organiseerde ELLE Decoration het Inside Design evenement. Of het nu het prachtige weer was of de kwaliteit van de deelnemers, het was een meer dan geslaagd event. Met de City Guide van wel 150 pagina’s (!) in de hand kun je de binnenstad afgaan en wel 100 locaties bezoeken. Van winkels tot opengestelde fabriekshallen en keukencentra. Een dagje dralen door de stad gaf een goed zicht op de laatste woontrends. De ELLE Decoration studio aan het Frederiksplein gaf een eerste aftrap voor een dagje design spotten.

Woontrend: koper is hot
Koper is het materiaal van 2013 (en ongetwijfeld 2014). Je ziet het steeds vaker toegepast in lampen, bijvoorbeeld van &Tradition (Utzon hanglamp) en Tom Dixon en in woonaccessoires. Het mooie van koperen lampen is dat de lichtbron in het koper reflecteert en een prachtig sfeerlicht geeft. Zelfs het ophangrekje, de pollepels en de kopjes zijn in deze opstelling van koper gemaakt.

Woontrend koper is hot

Woontrend koper is hot

Woontrend: Black is back
Zwart is weer helemaal terug. Donkere kleuren mogen weer in de woonkamer. Gecombineerd met paars geeft het een romantische uitstraling. Deze opstelling van de ELLE stylisten (Theone van Eerden en Evelien Reich) bevat onder meer de nieuwe Construction Lamp van Joost van Bleiswijk voor Moooi. En de nieuwe klokken van Vitra evenals de leuke Corniches wandmeubels van hetzelfde merk.

Woontrend black is back

Woontrend black is back

Woontrend: Pretty pastel
Pasteltinten zien we al een tijdje in de woonbladen verschijnen. In deze presentatie is het tot de perfectie doorgevoerd. Prachtige met Kvadrat gestoffeerde stoelen (Arne Jacobsen), de nieuwe bank van &Tradition, de bijzondere nieuwe lampen van Issey Miyake voor Artemide. En een tip: de Ready made gordijnen van Ronan en Erwan Bouroullec voor Kvadrat.

Woontrend pretty pastel

Woontrend pretty pastel

Woontrend: Happy Neon
De woonmodetrend happy neon (ook wel cirque d ’interieur genoemd) is geïnspireerd op de wereld van het circus. Weg met de crisis en geef je huis een boost met een kleurrijk accent. Deze woontrend laat zich kenmerken door verrassende vormen, grafische patronen en – inderdaad – neon kleuren.

Woontrend happy neon

Woontrend happy neon

Gespot: Hutspot
Hutspot is een nieuw concept dat bestaat uit meerdere winkeltjes. Je hebt er designer kleding, een kapper, koffiezaak, meubels, boeken, tassen en meer. Allemaal inspirerende producten samengebracht in een prachtig pand. Op de eerste etage zit een galerie, het café en kun je heerlijk ongestoord werken. In Hutspot presenteerde New Duivendrecht haar nieuwe producten. New Duivendrecht is een initiatief van Victor le Noble en Frederik Roijé.

Kapper @ Hutspot

Kapper @ Hutspot

Op de eerste verdieping is het heerlijk relaxen @ Hutspot. Het heeft wat weg van Merci Merci in Parijs en Corso Como in Milaan, niet de minste winkellocaties.

Relaxen @ hutspot

Relaxen @ hutspot

Werk van Chris Slutter
En dan loop je zo maar een locatie binnen en word je verwelkomd door Chris Slutter. Hout, staal en aluminium zijn de materialen waar deze Nederlandse ontwerper uit het Oosten het liefst mee werkt. De tafel en lamp zijn zeer zorgvuldig gemaakt. Zelf ben ik fan van het prachtige wandmeubeltje van zijn hand. Voor meer informatie zie Chrisslutter.nl

Chris Slutter

Chris Slutter

Al met al een absolute aanrader om IDA 2013 te bezoeken. Amsterdam en design gaan prima samen. Het slenteren door de stad is geen opgave als je zo veel mooie meubels en lampen tegenkomt. En de ontwerpers staan in de buurt. Een ongedwongen en inspirerende sfeer maakt het tot een fantastisch event.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com