You are here: Home » Accessoires » Test; TomTom GPS Multi-Sport horloge, deel 1

Test; TomTom GPS Multi-Sport horloge, deel 1

geschreven door Constance

Ruim 10 dagen heb ik, tijdens een sportieve lancering, het nieuwe TomTom GPS Multi-Sport ontvangen. Tijdens de presentatie heb ik dit horloge (in het roze) kunnen proberen dmv. een testrit op een mountainbike, samen met Annamarie Thomas en een hardloopsessie met Lorna Kiplagat.

Tomtom GPS Multi-Sport

Een aantal van de aanwezigen kregen de Runner mee en de rest de Multi-Sport. Met de Runner kan je alleen hardlopen (zowel binnen op een loopband als buiten) terwijl bij de Multi-Sport er ook mogelijkheden zijn voor zwemmen, fietsen en hardlopen (loopband of buiten). De werking van de beide modellen zijn hetzelfde; je kan een tijd, afstand,of het aantal calorieën dat je wilt verbruiken.

Dit kan je doen dmv. de grote knop aan de onderkant van het horloge en het menu leren kennen is een kwestie van een paar keer links, rechts, naar boven of naar beneden klikken en je weet gelijk wat er allemaal mogelijk is. En het grote scherm is heel gemakkelijk te lezen, tijdens het sporten, en dat geldt ook voor de bediening van de bedieningsknop.

Mijn mountainbike sessie ging prima, want er was afgesproken dat wij op tijd (20 minuten) zouden gaan trainen (dit bleek later ook het geval bij lopen) en na afloop kon ik precies zijn hoe hard ik had gefietst, wat mijn gemiddelde snelheid was en ook welke piek ik had behaald.

Aangezien ik een ‘spinner’ ben en altijd tijdens mijn indoor sessies met een hartslagband om train, heb ik TomTom gevraagd of zij mij deze band nog wilde toesturen. Want als je buiten fietst (of loopt) is het perfect om een afstand of tijdstip in te stellen, maar tijdens spinning train je voornamelijk op hartslag en dat kan alleen gemeten worden met een losse band. Dit geldt ook voor Testman die behalve een spinner ook een mountainbiker is.

tomtom multisport opladertomtom gps multisport fietshouder

Helaas kan ik jullie nog niet mijn ervaringen van de combinatie van het TomTom GPS Multi-Sport horloge en de hartslagmeter geven want hij is nog niet binnen. Maar ik heb intussen wel het horloge gedragen om te kijken hoelang de batterij het volhoudt en dat is zo’n 10 uur. Het voordeel is dat je daarna het horloge gewoon oplaadt dmv. de bijgeleverde houder en deze aan te sluiten op een USB poort (of USB stekker). En ook kan je gebruiken maken van diverse platformen, zoals de TomTom MySports website, MapMyFitness, RunKeeper, TrainingPeaks en MyFitnessPal.

Vwb de uitvoeringen; de TomTom GPS Runner en de Multi-Sport zijn er in het grijs (met optioneel een hartslagmeter) of roze en bij TomTom GPS Multi-Sport kan je behalve voor een hartslagband, ook nog een cadans-/snelheid-/hoogtemeter aan te schaffen. En TomTom vertelde ons dat er binnenkort ook nog een andere kleuren horlogebanden komen.

Dus nog even geduld, maar zodra de hartslagmeterband binnen is gaan Testman en ik aan de slag.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com