You are here: Home » Tuin & terras » Hoe maatwerk je huis en tuin bijzonder maakt

Hoe maatwerk je huis en tuin bijzonder maakt

geschreven door Constance
houten tuinpoort

Kleine details kunnen je huis of tuin net dat beetje extra geven. Een bijzondere uitstraling die niet alleen zorgt voor een mooie leefomgeving, maar waarmee je ook een verpletterende indruk achterlaat bij je gasten. Niet alleen met grote, maar ook met kleine aanpassingen kan deze bijzondere uitstraling bereikt worden. Welke soorten maatwerk kunnen jouw huis en tuin bijzonder maken?

Maatwerk voor huis en tuin
In wat voor huis je ook woont, in en rondom je huis zijn meer mogelijkheden dan je denkt. Door houten maatwerk mogelijkheden haal je meer uit je huis en tuin. Een poort of schutting maakt je tuin bijvoorbeeld af. Niet alleen letterlijk omdat het voor een afbakening van het terrein zorgt, maar ook omdat het de mantel is van je tuin, mits je voor een mooie schutting kiest. Simpele, standaard schuttingen haal je zo uit het straatbeeld. Deze passen dan helemaal niet bij het huis en zijn niet in lijn met andere elementen in de tuin. Investeer daarom in een maatwerk schutting, die in de stijl van je woning en tuin is, maar daarnaast ook van goede kwaliteit is en daardoor langer meegaat en minder onderhoud vergt.
houten tuinpoort
Maatwerk zorgt voor nog veel meer mogelijkheden. Wil je de fietsen graag droog hebben staan, maar heb je geen tuinhuis en ook niet veel plek? Laat dan een fietsenstalling op maat maken. Een houten tuinhuis behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Er zijn veel verschillende soorten tuinhuizen, die voor allerlei doeleinden worden gebruikt.

Eiken overkapping
Een houten overkapping is misschien wel de meest gewilde verfraaiing van het huis op dit moment. Houten overkappingen zijn er met een plat dak, maar ook met lessenaarsdak of Japanse kap om een bepaalde sfeer in de tuin te creëren. Door een houten terrasoverkapping zorg je ervoor dat je bijna het hele jaar door op je terras kunt zitten, omdat je altijd beschut zit. Een houten terrasoverkapping moet ook naadloos aansluiten op je woning en tuin. Een maatwerk terrasoverkapping kan namelijk in allerlei sferen en stijlen ontworpen worden.
houten terrasoverkapping
Kleine details, grote verschillen
Denk niet alleen aan grote aanpassingen, kleine details kunnen namelijk ook het verschil maken. Veel mensen leggen een hele mooie tuin aan en komen vervolgens thuis met standaard bloembakken en bloempotten die eigenlijk helemaal niet in stijl zijn van de tuin of erg goedkoop ogen. Bloembakken op maat zijn dan de oplossing. Laat bloembakken maken geheel in stijl van je tuin, bijvoorbeeld in hetzelfde soort hout als het terras, de terrasoverkapping of je schutting.

Het is aan te raden om zowel kleine als grote details door een maatwerk specialist te laten ontwerpen en plaatsen. Is het bedrijf niet gespecialiseerd in maatwerk, dan krijg je al snel heel veel standaardoplossingen, waar dan een klein beetje maatwerk aan gekoppeld wordt. Het is daarom beter om voor een echte maatwerk specialist te kiezen die het werk niet alleen uitvoert, maar je ook optimaal kan adviseren. Zo ben je ervan verzekerd dat alles in de stijl is van je woning, jarenlang meegaat, veel minder onderhoud nodig heeft en er ook nog eens een stuk fraaier uit ziet. De kosten voor maatwerk haal je er op de langere termijn dus eenvoudig uit.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com