You are here: Home » Huis & Tuin » Vaderdag cadeautip; Woonplant juni

Vaderdag cadeautip; Woonplant juni

geschreven door Constance

Een van de meest gehoorde excuses dat mensen geen kamerplanten kopen is dat ze bij hen gemakkelijk dood gaan. Maar met de Woonplant van de maand Juni gaat deze vlieger niet op. Want deze plant heeft geen behoefte aan luxe en daarom ook perfect als Vaderdag cadeau en deze plant fleurt een saai bureau gelijk helemaal op.

Succulenten

De Woonplant van de Maand juni is de Succulent, ook wel bekend als vetplant. Succulent is verwant aan het Griekse woord succus dat sap betekent. En de Succulent is een sappige plant, gespecialiseerd in het vasthouden van water. Dat water kan voor haar van levensbelang zijn, want oorspronkelijk komt ze voor in gebieden die worden geteisterd door droogte. Daar slaagt zij er als een van de weinigen in om haast probleemloos de elementen te trotseren. Eigenlijk is de Succulent geen aparte plantenfamilie. Wel is het zo dat Succulenten, dus planten die water kunnen opslaan in wortel, stengel of blad, voorkomen in tientallen verschillende plantenfamilies. Sommige families kennen slechts een paar succulente soorten, anderen bestaan weer bijna helemaal uit Succulenten. Bekend voorbeeld van Succulenten zijn Cactussen.

Het belangrijkste is dat je de Secculent op een lichte plek in je woon- of slaapkamer of kantoor zet. Felle zon wordt in sommige gevallen toegejuicht, maar andere soorten kunnen daar juist niet tegen. Qua temperatuur vindt ze alles prima. Regelmatig water geven in de zomer, hooguit maandelijks in de winter en liever te weinig dan teveel.

En mocht je nog tips willen hebben of vragen willen stellen over kamerplanten neem dan even een kijkje op de Facebook pagina ‘Mooi wat planten doen’.

Succulenten close up

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com