You are here: Home » Accessoires » Vaderdag Tip; Nieuw Oris duikhorloge

Vaderdag Tip; Nieuw Oris duikhorloge

geschreven door Constance

Speciaal voor de mannelijke duiker die altijd de laatste techniek om zijn pols wil dragen, introduceert Oris haar nieuwe duikhorloge, de Oris Aquis Depth Gauge en dit horloge meet diepte door water naar binnen te laten komen in het horloge. Dus dit is wel super mooi, praktisch en handig Vaderdag- of verjaardagscadeau.

Oris Aquis Depth Gaugeoris zijkant

Voor deze radicale verandering in de wereld van het professionele duiken, waar veiligheid en bescherming het allerbelangrijkst zijn, hebben de technici van Oris de wet van Boyle-Mariotte toegepast in de gepatenteerde Oris Aquis Depth Gauge. Het speciale saffierglas, 50% dikker dan een gemiddeld horlogeglas, is voorzien van een in de zijkant gefreesde groef die tegen de klok in rond de wijzerplaat loopt en stopt tussen 1 en 2 uur. Op 12 uur zit de inlaat van deze groef. De aansluiting tussen glas en kast wordt perfect afgesloten door een rubberen pakking. Tijdens de afdaling wordt de lucht in de groef samengeperst door de omringende waterdruk, waardoor water door de inlaat op 12 uur kan binnendringen. De rand onderscheidt water en samengeperste lucht in licht- en donkergrijs en geeft op deze wijze op de schaal langs de buitenkant van de wijzerplaat de diepte aan tijdens het afdalen of opstijgen. De veiligheid van de duikers is heel cruciaal en garandeert een accurate dieptemeting, en de indicatie wordt niet beïnvloed door enige vertraging en geeft de accurate en actuele diepte weer en dit is vooral nuttig tijdens decompressiepauzes op minder grote diepten. Het design van het rvs horloge heeft een instrumentele look met een in één richting draaibare topring met zwarte keramische inleg. De Oris Aquis Depth Gauge is waterdicht tot 500 meter.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com