You are here: Home » Tuin & terras » Lekker loungen in de tuin: Top-5 loungestoelen

Lekker loungen in de tuin: Top-5 loungestoelen

geschreven door Constance
Emu Snooze tuinstoel

Relaxen in de tuin met design loungestoelen
Kun je het nog herinneren hoe fijn het is uren lang in de tuin te snoezen in de zon? Het kan weer. Eindelijk. In de maand mei kunnen we lekker naar buiten en genieten van alles wat daar te doen is; lezen, drinken, barbecuen en…loungen! Zet die verweerde tuinstoelen op Marktplaats en gun je zelf nieuwe loungestoelen; een mooie verse nieuwe stoel voor de tuin. Diverse design labels bieden prachtige loungestoelen waar je uren op kunt hangen en… niets doen. Hier volgt de top-5.

1. EMU Snooze loungestoelen
De naam zegt het eigenlijk al, deze loungestoel is gemaakt om te snoezen. De EMU Snooze heeft een stalen frame, is vouwbaar en het zitgedeelte is gemaakt van Emu-Textileen. Emu-Tex is weersbestendig, heeft een enorme treksterkte, is goed bestand tegen UV stralen en is vlamwerend. Je behoeft de stoel nauwelijks te onderhouden. En niet onbelangrijk: de EMU Snooze is goed betaalbaar (en zit heerlijk!).

Emu Snooze tuinstoel

Emu Snooze tuinstoel

2. Magis Paso Doble lounge chair
Deze loungestoel van Stefano Giovannoni voor Magis is een echte klassieker. Gemaakt van aluminium in 2009 is deze stoel bestand tegen zon en regen. Leg er een lekkere badhanddoek op, pak je zonnebril en een magazine en doe net alsof je leest. Slapen mag ook.

Magis Paso Doble loungestoel

Magis Paso Doble loungestoel

3. EMU Re-Trouve chair
Deze prachtige loungestoel van Patricia Urquiola wordt geproduceerd door EMU. Gebaseerd op een klassiek ontwerp, opnieuw uitgevonden voor industriele productie. De stoel is gemaakt van gepoedercoat staal en beschikbaar in vele leuke kleuren. Koop er wel een kussentje bij, want dan kan het loungen echt beginnen.

Emu Re-Trouve Armchair

Emu Re-Trouve Armchair

4. Vitra Waver lounge chair
Wie had gedacht dat Vitra zich zou wagen aan tuinstoelen? Het was aan Constantin Grcic wel besteed. Het onderstel is van gepoedercoat staal, de zitting van kunststof. De zitting is verkrijgbaar in vele kleuren. Het geheim van de stoel? De zitting hangt in het frame. Dat geeft een heerlijk gevoel. Pas op, want voor je het weet val je in slaap.

Vitra Waver tuinstoel

Vitra Waver tuinstoel

5. Fatboy hangmat
Het is niet echt een loungestoel, maar de traditionele Fatboy hangmat mag natuurlijk niet ontbreken in deze top-5. Beschikbaar in vele kleuren gaat deze hangmat een leven lang mee. En gaat het regenen, dan kun je eenvoudig het hanggedeelte naar binnen brengen. Een cocktail erbij en loungen maar.

Fatboy Hangmat

Fatboy Hangmat

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com