You are here: Home » Vloeren » Maak van je vloer iets bijzonders

Maak van je vloer iets bijzonders

geschreven door Constance

Bij de inrichting van je huis is de vloer een erg belangrijk element om mee te pakken, omdat deze nou eenmaal een groot gedeelte van het oppervlak van je woning beslaat. Meestal wordt er een keuze gemaakt uit de welbekende laminaatvloeren, tegelvloeren of vloerbedekking, waar natuurlijk niets mis mee is. Voor een aparte twist qua inrichting kun je ervoor kiezen om deze welbekende vloeren op een bijzondere manier te leggen of je kunt gaan voor een hele andere vloer. Aan mogelijkheden geen tekort.

Spelen met hout
Je kunt een eiken vloer gewoon rechttoe rechtaan leggen, maar je kunt natuurlijk ook spelen met een houten vloer. Wanneer de inrichting van je woning erg klassiek is, is het wellicht een idee om ook je vloer in een klassiek motief te leggen, zoals het Versailles motief wat oorspronkelijk afkomstig is uit het kasteel van Lodewijk de XIV. Op deze manier sluiten je vloer en de rest van je inrichting naadloos op elkaar aan. Wanneer je meer van een eigentijdse of moderne inrichting houdt is een visgraatmotief erg leuk voor het creëren van een speels effect.
eiken vloer visgraat         eiken vloer Versailles stijl
Kleur mag
Waar het voorheen niet meer dan normaal was om te kiezen voor een vloer in een neutrale basiskleur, zijn de wat creatievere benaderingen helemaal in opkomst. Door te kiezen voor een kleurrijke vloer kun je namelijk veel bereiken in een ruimte, omdat de kleur van je vloer nou eenmaal als eerste opvalt. Natuurlijk hoef je niet meteen de woonkamer met een opvallende kleur te bedekken, maar je eigen slaapkamer of een kinderkamer mag juist weer wel wat meer uitgesproken zijn. Je zult merken dat een vrolijk gekleurde vloer de ruimte meteen opvrolijkt.

Industrieel
Ook de wat strakkere vloeren met een industrieel uiterlijk komen we steeds vaker tegen. Het voordeel van dit soort vloeren is dat ze sterk en slijtvast zijn en ook nog eens decoratief. Wanneer er over industrieel gesproken wordt, wordt er meestal meteen gedacht aan beton, maar ook interieurgrind is een vorm van een industriële vloer. Populair op dit gebied zijn nu ook de metallic kleuren of glittervloeren. Vloeren voor echte durfals dus. Je bent in ieder geval wel superorigineel.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com