You are here: Home » Huis & Tuin » DE in het Rijksmuseum

DE in het Rijksmuseum

geschreven door Redactie

Afgelopen donderdag heb ik al een kleine preview gehad in het Rijksmuseum dat binnenkort weer heropend wordt. En reden hiervoor was dat Douwe Egberts een speciale Rijksmuseum koffie heeft gelanceerd, de D.E. Dutch Master Blend Rijksmuseum.

Ook gaat DE ervoor zorgen dat in het ’tuinhuis’ aan het Museumplein een afgiftepunt komt voor koffie en thee. Douwe Egberts zal ieder jaar een nieuwe exclusieve koffieblend ontwikkelen voor het Rijksmuseum. Deze koffie zal geschonken worden in de horecavoorzieningen van het museum en is tevens te koop in de museumshop (en op termijn in D.E Cafés)

En ook de theeliefhebbers worden bedient want het Rijksmuseum serveert het innovatieve PickWick Leafs,  losse thee in piramidevormige zakjes. Het museumcafé biedt de keuze uit drie verschillende melanges: Golden Darjeeling, Green Blossom en Lovely Jasmin.

De D.E Dutch Master Blend Rijksmuseum is geïnspireerd op de oorsprong van de Nederlandse koffiecultuur.  In de tijd (1753) dat Egberts
Douwe koffie inkocht (in Amsterdam) waren er maar twee landen waar koffie vandaan kon komen: Jemen en Oost-Indië. Toentertijd waren de koffiekwaliteit uit Jemen of Java heel ver schillend en kreeg je iedere keer een geheel ander smaakkarakter te verduren. Om een zo constant mogelijke kwaliteit te creëren begon men koffie te mengen. Zo ontstond de Moccha-Java blend; genaamd naar de toenmalige havenstad
van Jemen en de oorsprong van de VOC koffies. We zijn op zoek gegaan naar een hedendaagse Moccha-Java blend. Aangezien de bonen die momenteel groeien op de oorspronkelijke plekken in Jemen en Java een koffie geven die minder past bij de kwaliteit en smaak waar Douwe Egberts voor staat, is gekozen voor koffiebonen van plekken waar de koffieplant iets later in de Gouden Eeuw terecht is gekomen: Ethiopië en
Sumatra.Aangezien de Yirgacheffe koffieboon uit Ethiopië wat kleinbonig en de koffieboon Mandheling uit Sumatra wat grover is, worden de bonen separaat op de juiste sterkte gebrand. Als je beide bonen gelijktijdig in een melange zou branden is de Yirgacheffe eerder gaar dan de Mandheling en dat komt de smaak niet ten goede. Om het volle karakter van de melange te versterken, wordt de koffie uit Sumatra iets donkerder gebrand. De Espressoblend bestaat uit 60% Mandheling en heeft een zwaar karakter, met zoete ondertonen

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Blogo.nl
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Blogo.nl