You are here: Home » Tuin & terras » Haal het vakantiegevoel naar je eigen tuin!

Haal het vakantiegevoel naar je eigen tuin!

geschreven door Constance
haal het vakantiegevoel naar je tuin

Nu de eerste zonnestralen zichzelf laten zien en de temperaturen ook flink aan het klimmen zijn, krijgen velen onder ons de kriebels om de tuin eens helemaal onder handen te nemen. En wat is er nou leuker dan het buitenland naar je eigen tuin te halen, voor die exclusieve zuidelijke vakantiesfeer. Deze sfeer creëer je met onder andere onderstaande tips.

haal het vakantiegevoel naar je tuin

Lekker relaxen
Aangezien ze in de zuidelijk gelegen landen regelmatig een siësta houden, is het erg belangrijk om in jouw eigen zuidelijke tuin lekker te kunnen relaxen. Hoe ver je hierin gaat bepaal je natuurlijk zelf. Waar de één al genoeg heeft aan een mooie zithoek in het zonnetje, wil de ander daarnaast ook kunnen uitpuffen in de hangmat of lekker bijkomen in een zwembad. Echt kenmerkend aan een mediterrane tuin is een mooi schaduwterras met bijvoorbeeld een bladerendak.

Buitenlandse beplanting
Wanneer je gaat voor een zuidelijke tuin kan buitenlandse beplanting hieraan niet ontbreken. Het is erg belangrijk om jezelf goed te laten adviseren over de verzorging van deze planten, om ze zo lang mogelijk mee te laten gaan. Typisch mediterrane planten zijn bijvoorbeeld de olijfboom en de cipres. Zo gauw je deze planten in je tuin hebt staan, zul je de buitenlandse sfeer al proeven.
Voor het Provençaalse karakter kunnen grote vlakken lavendel in je tuin niet ontbreken en van deze plant heb je echt maandenlang een lekkere geur in de tuin.

En natuurlijk water
Als je aan vakantie denkt, denken velen als eerste aan de zee en de kust. Dit betekent dat water ook niet mag ontbreken in een zuidelijke tuin. Bij water wordt er veelal meteen gedacht aan grote vijvers en zwembaden. Dat kan natuurlijk, maar ook wanneer je minder ruimte tot de beschikking hebt kan een leuke waterpartij aan de tuin toegevoegd worden.

Zoals je ziet heb je nog wat werk voor de boeg. Dus ik zou zeggen handen uit de mouwen en aan de slag met deze tips!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com