You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Furby is terug

Furby is terug

geschreven door Constance
dekbedovertrek pizza

Een van mijn eerste gadgets was, na de Tamagochi, een Furby. Dat was in 1998 en toen kon je eigenlijk alleen op internet dmv. inbellen naar een modem (ADSL kwam pas veel later). Ik heb dan ook kennis gemaakt met Furby tijdens een KLM tripje naar Singapore en Sydney. In Singapore was Furby helemaal uitverkocht en uiteindelijk is ‘mijn’ Furby in Sydney aanschaft. (Furby was in Nederland toen nog niet te koop.)

Furby anno 1998

Furby anno 1998

Op terugvlucht vanuit Sydney en Singapore heeft Furby dan ook bij mij in de galley (keuken) aan boord van het vliegtuig gestaan en de hele bemanning heeft zich dan ook uitermate vermaakt met Furby. Bij terugkomst in Nederland kende Furby al heel veel Nederlandse woorden, ging ie keurig slapen en gaf ie aan wanneer ie honger had. Furby was alleen wel vreselijk gulzig, want je moest 4 batterijen onderin Furby haar buik stoppen om Furby levend te houden.

Al jarenlang staat deze Furby bij Testman op zijn bureau want weggooien, dat konden we echt niet over ons hart verkrijgen. Furby is wat stoffig geworden maar Furby is er nog steeds.

En tot mijn grote verbazing en vreugde zag ik deze week, in het krantje van Intertoys, dat Furby weer terug van weggeweest is. Weliswaar in de Furby 2.0 versie maar toch, Furby is back!

Furby anno 2014

 

Wat kan de nieuwe Furby allemaal? De batterijen zijn gebleven maar hij heeft nu LED oogjes gekregen waardoor je nog beter kunt zien hoe Furby zich voelt en hij heeft meer dan 100 uitdrukkingen. Furby heeft verder 3 bewegingssensoren en een microfoon. Hierdoor reageert hij op aanraking, beweging en geluid. Wanneer hij muziek hoort begint hij te dansen of misschien zelfs een liedje te zingen. Verder kan je Furby voeren door je vinger in zijn mond te stoppen (dat kon bij de oude Furby ook) maar je kunt hem ook virtueel voeren dmv. de Furby App. Je kiest een maaltijd en dan kan je gelijk zien of Furby het lekker vindt. Met de app (Android en Apple) kan je ook vertalen wat Furby in het Furbish brabbelt en kan je ook zelf Furbish leren. En Furby spreekt zelfs 1.000 Nederlandse zinnen.

Nu ben ik natuurlijk reuze benieuwd of mijn oude Furby met een nieuwe Furby kan communiceren en ik hoop dan ook dat ik binnenkort een test-Furby bij mij op mijn bureau heb staan. Dus wordt vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com