You are here: Home » Design meubels » Design kapstokken om mee te pronken

Design kapstokken om mee te pronken

geschreven door Constance
Van Esch Tree Hooked kapstok

Design kapstokken zijn er genoeg. En toch, het is geen eenvoudige opgave een mooie te vinden. Je gaat al snel naar de Blokker of de Praxis. En daar is niks mis mee. Al is het iets meer dertien in een dozijn. Gelukkig zijn er genoeg ongewone design Van Esch Tree Hooked kapstokkapstokken die je interieur een boost geven.

Soorten design kapstokken
Voor je een keuze maakt voor een kapstok is het goed een beetje te weten wat je wilt. Allereerst zijn er de staande kapstokken. Die staan zelfstandig op de grond. Daarnaast heb je wandkapstokken en kapstokhaken. Beide plaats je tegen de wand, met het verschil dat wandkapstokken meerdere haken bijelkaar hebben. Wel zo makkelijk. Design kapstokken zijn er in hout, RVS en kunststof. De stalen varianten zijn het sterkst maar passen misschien niet in elk interieur. De keuze is aan jou. Het meest bekende merk dat al tientallen jaren prachtige kapstokken produceert is het Nederlandse Van Esch. De broers Ad en Simon staan aan het roer van het bedrijf dat hun vader heeft opgericht. Ze maken daar ijzersterke kapstokken, voornamelijk van RVS. De kapstokken zijn er in vele frisse kleuren en zijn helemaal van deze tijd. Andere Nederlandse kapstokmakers zijn Functionals, NgispeN, en Leitmotiv. Maar ook uit Scandinavie en Italie komen prachtige kapstokken. Denk aan merken als Muuto, Normann Copenhagen uit Scandinavië en Magis en Kartell uit Italië.

De vijf mooiste wandkapstokken
Hieronder beschrijf ik vijf leuke design wandkapstokken met een twist. Ze zijn net even wat anders dan anders.

1. Van Esch Tree Hooked Wandkapstok
Deze Van Esch Tree Hooked wandkapstok is met de laser gesneden en geinspireerd op een bloemenpatroon dat de ontwerpers zagen op een wereldreis. De toegevoegde waarde zit ‘m in de mogelijkheid verschillende exemplaren te koppelen. Hierdoor ontstaat een uniek beeld op de muur. Verkrijgbaar in diverse mooie kleuren.

2. Muuto the Dots
The Dots wandhakenset van Muuto is prachtig. De hakenset bestaat uit vijf eikenhouten haken die je los van elkaar eenvoudig op de muur kunt bevestigen. De haken zijn Muuto the Dots wandhaken setverkrijgbaar in naturel, zwart en geel. De grootste haak heeft een diameter van 17 cm, de medium haak is 13 cm en de kleinste haken hebben een diameter van 9 cm.

3. SMD Design Hayman Wall
SMD Design is een bijzonder Zweeds merk dat bijzondere producten maakt. Ze hebben spiegels, kapstokken en leuke lampen in de collectie. Deze Hayman Wall wandkapstok heb ik nog nooit eerder gezien maar is functioneel en mooi tegelijk. Hij is er in twee maten, de normale variant en de mini. De normale variante heeft een hoogte van 110 cm (best groot dus).

4. Areaware reality hand
Areaware maakt unieke en onconventionele design accessoires. Het bedrijf is gevestigd in New York en maakt producten met een humoristische ondertoon. Dat is niet anders met deze Reality Hand van Areaware. Je bevestigt ‘m met twee schroeven aan de muur en de hand doet dienst als wandkapstok. Je bezoekers zullen even raar opkijken (de hand is levensecht), maar de kapstok werkt echt!

5. Van Esch Chase W wandkapstok
Van Esch maakt mooie functionele kapstokken. De van Esch Chase W wandkapstok is helemaal van deze tijd. Verkrijgbaar in vele frisse kleuren en goed betaaldbaar. Weke kleur heeft jouw voorkeur?

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com