You are here: Home » Design meubels » Nieuw servies Ittala: Sajaton

Nieuw servies Ittala: Sajaton

geschreven door Constance

Afgelopen week werd het nieuwe servies van Iittala gepresenteerd: Sarjaton. Natuurlijk ben ik gelijk even een kijkje gaan nemen om te zien of het servies er in het echt net zo mooi uitziet als op de plaatjes en jawel, dat doet het! Ik houd van de eenvoudige vormen en mooie materialen en kleuren waar Iittala gebruik van maakt. Sarjaton is een tijdloze serie die binnen de collectie goed te combineren valt! bekijk het filmje hieronder.

[vimeo]http://vimeo.com/40175545[/vimeo]

Sarjaton

Iittala heeft 6 jonge Finse ontwerpers gevraagd een collectie te ontwerpen waar niet alleen respect voor vakmanschap en eet rituelen uit blijkt, maar ook respect voor de waarden die het moderne leven verrijken. Hieruit is de nieuwe collectie Sarjaton ontstaan, authenticiteit herontdekt. Sarjaton betekent ‘zonder serie’. Alle producten kunnen samen net zo goed gecombineerd worden als individueel gebruikt worden. Zo maakt iedereen zijn persoonlijke, unieke keuze en geeft de collectie de vrijheid van flexibiliteit.

Er is veel aandacht besteed aan de materialen; glas, aardewerk, hout en textiel vormen samen een uitnodigende collectie. De aardse tinten parelgrijs, wit, leem, kleirood en oudroze vormen de basis. De vormentaal weerspiegelt het hart van de Finse volkstraditie, de wortels van Fins design.

De serie is gevormd door traditie, maar gemaakt voor nu. En voor u?

Sofia, De InterieurTipgever stylist regio Overijssel

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com