You are here: Home » Design meubels » Woontrends 2012: Go Green

Woontrends 2012: Go Green

geschreven door Constance

Perscentrum Wonen toonde op 10 september 2012 vier nieuwe woontrends. De eerste die ik hier bespreek is GO GREEN. Het is voor mij de uitdaging om design producten te tonen die passen bij deze woontrend.

Woontrend: GO GREEN

Deze trend gaat overduidelijk om groen en back-to-nature! De binnentuin naar de woonkamer. Dus veel aandacht voor (tropische) planten, voor licht en ruimte. Het interieur wordt puur natuur en dat betekent veel gebruik van materialen als hout, kurk, glas en vilt. Maar ook metaal, beton en steen (stoere materialen) mag niet ontbreken. En het leuke is dat je de jungle in huis mag nabootsen. Niet te veel rechte lijnen. Rommel mag. Zoek een verzameling van stoelen en plaats die rond de eettafel, dat geeft een prachtig effect. De kleuren die bij deze trend passen zijn wit, gecombineerd met baby blauw, fris groen, zacht geel, licht grijs en camel. De basis is in ieder geval wit. De vormen zijn licht en luchtig. Zoek open structuren, zoals open stelling kasten.
Kernwoorden bij GO GREEN zijn:

  • Binnentuin
  • Buiten naar binnen
  • Stoere materialen
  • Gezond (binnenklimaat)
  • Tropische planten
  • Back to nature
  • Licht & luchtig
  • Lichte kleuren
  • Nonchalant, niet te gecoordineerd
  • Tweedehands gecombineerd met nieuw

Meubels bij de GO GREEN Woontrend

Open boekenkasten zijn een goede manier om lucht en ruimte te creeren in je woonkamer. Normann Copenhagen heeft de One Step Up Bookcase en Muuto het Stacked kastensysteem. Dit laatste systeem bestaat uit een groot aantal verschillende kastonderdelen in drie formaten en van drie typen houtsoort. Daarnaast is er een open en een gesloten achterkant. Hiermee maak je de boekenkast van je dromen. Op het gebied van eetkamerstoelen zie je bekende merken als Hay en Kartell inspelen op de GO GREEN trend. Zo biedt Hay de AAC22 eetkamerstoel sinds kort aan in grijs, mosterdgeel en blauw. En biedt Kartell de succesvolle Masters stoel aan in mosterdgeel, roestoranje en saliegroen, helemaal in de trend. Conclusie: houd je interieur wit, licht en luchtig en maak het verschil met een paar mooie accenten, in de vorm van stoelen, een tafel of accessoires.

Accessoires bij de GO GREEN Woontrend

De tuin naar binnenhalen, dat is de uitdaging. Dat kan natuurlijk met zo’n saaie pot van de Praxis, maar er zijn meer mogelijkheden. Vooral het Duitse designlabel Authentics heeft een prachtige serie planttassen ontworpen. Zo is er de urban garden planttas en de urban garden plantzak. In diverse kleuren verkrijgbaar. Haal de boer in je naar boven en ga aan de slag met urban farming! (en laat even weten als de eerste aubergine geoogst kan worden)

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com