You are here: Home » DIY (Do It Yourself) » Knap je oude lampenkap op

Knap je oude lampenkap op

geschreven door Constance

Ken je dat? Die lamp in je woonkamer is eigenlijk echt niet meer leuk en je vriendin had laatst echt een hippe design lamp gekocht.  Dat wil jij ook! Eigenlijk heb je geen geld om een nieuwe lamp te kopen. Dan zijn er gelukkig een paar dingen die je kunt doen om die lamp wat bij de tijd te maken. Je kunt hem namelijk zelf “pimpen”. Nu klinkt dit vast oubollig, maar nee dit kan ook hip zijn. Je hoeft dus geen crea-bea te zijn om dit te kunnen. Er zijn genoeg makkelijke opties;  verf je lampenkap met textielverf of koop een nieuwe lampenkap.  Maar het kan ook wat uitgebreider, het ziet er super uit en iedereen kan het. Je neemt een mooi stuk touw, linnen, dik garen of wat dan ook en wikkelt dit om de lampenkap heen. Zorg dat je het begin van het touw goed vastknoopt aan de lampenkap zelf, zodat deze niet los kan schieten. Deze touwen zijn te koop bij de hobby winkels. Let op dat je wel genoeg touw meeneemt want je hebt al snel 20 meter touw nodig. Je kunt dit natuurlijk heel kieskeurig doen maar hou je meer van wat grover dan kun je ook ruimtes er tussen laten zodat de oude lampenkap er door heen komt.

Zie je dit niet zitten om als een monnik het touw om je lampenkap te wikkelen dan kun je er ook leuke dingen opplakken. Bijvoorbeeld verschillende kleuren knopen. Je kent dat wel, bij ieder jasje of bloesje krijg je wel een reserve knoop die je nooit gebruikt. Bewaar al die knopen en maak er een mooie combinatie van. Deze plak je met een lijmpistool gemakkelijk op de lampenkap. Of maak er een collage van met allemaal verschillende stukjes stof. De volgende keer dat er bezoek bij je langskomt zullen ze allemaal verrast zijn. Succes!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com