You are here: Home » Interieur » Keuken tip: Pimp you kitchen achterwanden

Keuken tip: Pimp you kitchen achterwanden

geschreven door Constance

De meeste mensen zullen kiezen voor tegels voor hun werkblad in de keuken. Andere mensen willen iets anders en kiezen voor een geverfde achterwand, die óf gecoat wordt óf wordt afgewerkt met een glasplaat.

Maar er is iets veel leukers! Pimp your kitchen is een bedrijf, die allerlei leuke achterwanden voor boven je werkblad maakt. Ze hebben een uitgebreide bibliotheek met kant-en-klare afbeeldingen, maar je kunt ook zelf een afbeelding aanleveren.

De achterwand kan van twee soorten materiaal gemaakt worden: van Aluplaat materiaal en van Visual materiaal.

Beide plaatmaterialen zijn heel dun: het Aluplaat-materiaal is 2 mm dik en het Visualmateriaal slechts 0,5 mm!

Het Visualmateriaal is zelfdovend en je krijgt 5 jaar garantie op de kleurechtheid. De lengte van het materiaal is vrijwel onbeperkt, de hoogte is maximaal 1.33 m.

Ook het Aluplaat-materiaal is bij brand zelfdovend en ook op dit materiaal krijg je 5 jaar garantie op kleurechtheid. De lengte is maximaal 4.00 m, de hoogte is maximaal 1.40 m.

Hieronder een filmpje waarop je kan zien hoe je simpel de achterwand kunt bevestigen. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EvnSaMGyygc[/youtube]

Het bedrijf heet “Pimp your kitchen”, maar waarom zou je een dergelijke achterwand niet gebruiken bij je werkplek? Of op een andere plaats in huis? Of in een praktijkruimte? Of in een restaurant of… vul zelf maar in!

Ingrid Gommers, styliste van de InterieurTipgever voor West-Brabant en Zeeland

Gerelateerde artikelen

2 reacties

henk 25 juli 2012 - 19:37

Ziet er zeker vet uit en is weer eens wat anders dan gewoon tegels. Een andere handige tip wanneer je jou keuken een nieuwe look wil geven is door deze te laten vernieuwen. Er zijn diverse bedrijven die je oude keuken er weer als nieuw uit laten zien alleen door een nieuw likje verf. Check deze site maar eens http://www.keukenvernieuwen.com

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com