You are here: Home » Badkamer » Dornbracht: Horizontaal douchen of verticaal baden

Dornbracht: Horizontaal douchen of verticaal baden

geschreven door Constance

Het is moeilijk en knap om innovatief te zijn. Steeds weer met iets nieuws op de proppen komen terwijl eigenlijk alles al gemaakt en bedacht is, maar toch……Ik smul van nieuwe ontwikkelingen en trends en denk ook iedere keer weer ‘waarom kan ik dat zelf nou niet bedenken’.

Nu moet ik er gelijk bij zeggen dat er ook heel heel heel veel is waarvan ik denk  ‘wat moet ik ermee’ maar dat heeft ook een beetje te maken met mijn ‘manzijn’ denk ik. Zo’n washandje van zeep in de vorm van een hand bijvoorbeeld. In eerste instantie best grappig maar ik zie alleen maar naar beneden lopende zeepstralen op de wasbak druipen met hier en daar een afgebrokkelde vinger waardoor er weer stukken zeep los liggen te soppen in hun eigen zeepplasje. Het is gewoon niet handig.. punt!

Dit soort ontwerpen sla ik dan ook niet op in mijn hoofd. Ik kan mij wel voorstellen dat zo’n zeepwashand het goed zal doen in de type kadowinkels waar jonge meisjes en vrouwen graag naar binnen gaan.

Maar goed ik haak een beetje af want er is nu iets op de markt gekomen wat je niet direct kunt vinden in de kadowinkel.

Het innovatieve bedrijf Dornbracht  is het gelukt de horizontale douche te ontwikkelen.  Een nieuw fenomeen op het gebied van wellnessbeleving. Voor degene die het niet weten, Dornbracht is een ontwikkelaar, producent en leverancier van mooie, luxe designkranen.

Nu is bij Dornbracht de vraag gerezen ‘waarom zou je staan als je ook liggend kunt douchen’.Het zit zo. Je ligt op een verwarmde plank met een gootje waar het water uitloopt. Nu is de plank niet van hout maar van keramiek denk ik, maar het zou evengoed ook van nagemaakt beton kunnen zijn. Het is in ieder geval wel verwarmd en dat is dan wel weer fijn.  Terwijl je ligt stromen er vanuit het plafond een 6-tal mooie waterstralen.  Natuurlijk moet je dan nog wel iets te kiezen hebben dus heeft Dornbracht bedacht dat je uit een drietal programma’s kunt kiezen. Verfrissing, revitalisering of balans. Het zal dan wel weer aan mij liggen maar hier heb ik niets mee.

Verfrissing kan ik begrijpen maar die andere twee…..Nu is dit zo’n innovatie die er op het plaatje erg mooi uitziet en waar ik ook wel graag naar kijk. Maar toch komt die praktische kant weer om de hoek kijken, irritant hoor. Ik zie mij dan al op die lekkere warme plank  liggen. Mijn haar in de shampoo (ook niet zo handig, liggend je haar wassen). Nu moet dat worden uitgespoeld  en ik moet dan naar beneden schuiven want daar is die eerste douchestraal te vinden. Nou, het haar weer schoon en fris, maar nu moet ik de plank af om mijzelf  met revitaliserende in balans zijnde douchegel of iets soortgelijks te wassen. Daarna kan ik weer op de plank gaan liggen en na drie keer omrollen ben ik uitgedoucht.

Voor mijzelf het antwoord al gegeven. Het is veel te veel gedoe. Als ik wil liggen ga ik in bad en als ik wil douchen doe ik dat gewoon staand.Daarnaast is de prijs op aanvraag en dat zal ook wel een reden hebben…

Mark Boersbroek, De InterieurTipgever Stylist regio Gelderland 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com