You are here: Home » Columns » Loungeset kopen.

Loungeset kopen.

geschreven door Constance

Anderhalve maand geleden kreeg ik de vraag van een klant, laat ik ze familie X noemen, of ik ook wel eens een tuinontwerp had gemaakt en zo ja of ik voor hen ook een plan kon maken. Ik heb eerlijk aangegeven dat ik geen tuinontwerper ben maar dat ik wel eens in het verlengde van een opdracht een tuin ‘erbij’ heb gedaan.

In het geval van de familie X wilde mevrouw een tuin zonder groen en zonder zand (het worden dus hele grote tegels). Ze wilde er alleen kunnen zitten met een glas prosecco in de hand. Meneer had in deze helemaal geen inbreng en zei dat hij alles goed vond (in het verleden wijs geworden omdat mevrouw X  waarschijnlijk toch haar zin doordrijft).

Mevrouw had op internet al lopen zoeken naar een leuke loungeset en had er een paar gevonden. Ze varieerden nogal in prijs en maatvoering. Natuurlijk vond ze de duurste het mooist maar dat was eigenlijk geen loungeset maar een soort hemelbed waar je met drie families op kon wonen. Paste helemaal niet in het tuinplan maar dat moest ik op een andere manier duidelijk maken.

Toen ik dus zei dat het heel romantisch is om samen met meneer te liggen keek ze mij aan en zei dat dit toch niet de bedoeling was. Het hemelbed was alleen voor haar en haar krat Prosecco. Manlief mocht dan waarschijnlijk op het eerste leeggedronken kratje zitten want er was geen ruimte meer voor een stoel.

Ze zag zelf ook wel in dat dit geen goed plan was en uiteindelijk zijn we samen op pad gegaan om een loungeset uit te kiezen. Ik had een aantal leveranciers geselecteerd en daar gingen we. Ook meneer X mocht mee.

In de eerste winkel vond ze de loungeset al direct goed en wilde hem eigenlijk al kopen (misschien vond ze mijn honorarium voor een hele dag teveel) maar ik heb ze op de kwaliteit gewezen. Meneer moest van mij even gaan zitten en zo kon ze zelf zien dat de loungeset waarschijnlijk 1 seizoen meeging (corpulente man des huizes zat al gelijk redelijk dicht bij de grond) en ze volgend jaar dus opnieuw aan de beurt was voor een dagje tuinmeubels shoppen.

We hebben die dag 5 winkels gehad en met moeite kon een goede keuze worden gemaakt.  Ik was er zelf ook nog niet helemaal tevreden over.

Kom ik ’s avonds thuis zie ik in mijn mail dat er een actie is bij een heel goede meubelleverancier die ging stoppen met de outdoorsets. Ik had ze wel eens gezien maar liep er aan voorbij vanwege de prijzen. Nu dus 70% korting maar dan wel dezelfde avond kijken en kopen want er werd een redelijke run verwacht.

Ik was op tijd,  platgewalste gezichten tegen de draaideuren a la H&M die de couturekleding van welke bekende ontwerper dan ook aanbieden mocht ik gelukkig missen.

Wat een mooie loungesets en wat een kwaliteit. Mevrouw X gebeld en gezegd dat ik voor 500,- euro meer een set voor ze ging kopen. Ze kon op haar I-pad meekijken en ze werd helemaal enthousiast (waarschijnlijk omdat de set normaal 9000,- kostte en hij enigszins qua beleving leek op haar favoriete hemelbed).

Ik heb er zelf ook 1 gekocht en gisteren is-ie gebracht, zowel bij mij als bij familie X. Wat is-ie mooi en wat zit-ie heerlijk. Prosecco kan op de leuning staan, dus wat wil je nog meer. Ik heb een heel tevreden klant overgehouden aan deze actie.

Ik weet nu al wat haar volgende opdracht wordt. Maak eens een mooie kist voor de loungekussens. Ik ben al vast op zoek want ik heb hem zelf ook nodig.

Mark Boersbroek, stylist voor de InterieurTipgever regio Gelderland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com