You are here: Home » Digitale fotografie » Gadget Test: Nikon D5100

Gadget Test: Nikon D5100

geschreven door Constance

Gisteren heb ik een nieuwe digitale spiegelreflex opgehaald voor een uitgebreide test, nl. de Nikon D5100. Nu ben ikzelf in het bezit van een Canon digitale spiegelreflex camera dus heeft fotograferen met een spiegelreflex camera voor mij geen geheimen meer, maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar het verschil tussen de camera’s.

De Nikon D5100 (16,2 megapixels) is de opvolger van de D5000 waarbij als 1e mij opviel dat er een zijwaarts uitklapbaar LCD-schermp op de camera zit. Verder zijn er een aantal ‘special effects’ mogelijk en kan de camera ook Full HD video’s maken.

Het zijwaarts uitklapbare scherm kan je in verschillende standen meedraaien waardoor je altijd goed zicht hebt (en houdt) op de foto’s of video die je maakt. En de 7,5 cm (3 inch) LCD-monitor met hoge resolutie is naast Live View natuurlijk ook ideaal voor het bekijken van foto’s en films.

Wat ikzelf er leuk vindt zijn de special effects waarmee je je foto’s en video’s kunt veranderen. Er zijn in het totaal 7 standen, zoals selectieve kleur (hiermee kan je max. 3 kleuren kiezen), miniatuureffect (dan lijkt alsof je foto op schaal wordt weergegeven) en kleurenschets (dan lijkt het alsof je foto getekend is).En de effecten zijn direct toegankelijk via de standknop boven op de camera. natuurlijk zit ook op deze camera een ‘automatische’ stand zodat je geen rekening hoeft te houden met het onderwerp dat je fotografeert, want de automatische scènekeuzeknop kiest de meest geschikte instellingen voor de mooiste foto.

En wil je omschakelen van foto naar video, dan gaat dat razend snel want je hoeft dan maar 1 knopje om te zetten en je video wordt op Full HD-kwaliteit vastgelegd. En ook het geluid is perfect door de speciale interne microfoon en anders sluit je gewoon de externe microfoon aan. (Deze moet je los bijkopen.)

Natuurlijk kan ik hier een hele reeks van specificaties gaan vermelden maar mijn ervaring is dat de meeste functies door de hobby fotograaf niet of zelden gebruikt (gaan0 worden en daarom ga ik gewoon aan de slag de aankomende tijd en lezen jullie binnenkort mijn testreview.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com