You are here: Home » Eten & koken » Opinel messen

Opinel messen

geschreven door Constance
Trend: Go Green

Het Franse messenmerk Opinel (uit de Savoie) maakt al sinds 1890 zakmessen en dit mes belandde al in de zak van menig avonturier en ligt te pronken in de meest vooraanstaande musea. Opinel brengt, naast de al verkrijgbare zakmessen, nu ook hun snijmessen naar Nederland en introduceert tafelmessen, keukenmesjes en koksmessen.


De tafelmessen ‘la Table Chic’ liggen licht in de hand en maar zijn toch sterk. Het scherpe snijvlak is van roestvrijstaal en heeft geen kartels, dus weinig onderhoud. Je koopt ze per 6 stuks en er is keuze uit 6 houtsoorten voor het heft: ebben, beuken, berken, eiken, olijf en cocobolo (tropisch hardhout).

‘Bon Apetit’ is het frivole zusje van ‘La Table Chic’ en is geschikt voor dagelijks gebruik. Het handvat is er in leuke en trendy kleuren of klassiek olijfhout. ‘Bon Apetit’ koop je per 4 stuks, en deze messen kunnen gewoon in vaatwasser.

‘Les Essentiels’ is een set van vier keukenmessen: het traditionele keukenmesje, een tomatenmesje (met kartels), een fruitmesje (met gecurved blad) en een dunschiller. En ook deze messen hebben leuke en frisse kleuren.

Voor de professionele kok zijn er de koksmessen van Opinel. De Franse chefkok Paul Bocuse gebruikt de messen niet alleen in zijn driesterren-restaurant, maar ook in zijn kookschool. Het Opinel koksmes is uitgebalanceerd en heeft een POM handvat, verstevigd met glasvezel voor optimaal snijcomfort en resistent voor schokken en water. Voor de chefkok in eigen keuken is er een economische versie met een houten handvat.

De Opinel messen zijn oa. te koop bij Potten & Pannen in Utrecht en Studio Bazar in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com