You are here: Home » Beauty » Test: Beautycentrum en kuuroord De Elvenhoeve

Test: Beautycentrum en kuuroord De Elvenhoeve

geschreven door Constance

Vorige maand heb ik jullie al attent gemaakt op de Beautysalon van het jaar: De Elvenhoeve. (Je kunt dit artikel hier nalezen.) En afgelopen week heb ik, samen met Testman, kunnen genieten van een heerlijke verwendag op Beautycentrum en Kuuroord De Elvenhoeve en hieronder lees je mijn verslag van deze dag.

Als je een beauty arrangement reserveert (dit kan met max. 4 personen) word je om 10.00 uur verwacht en vertrek je rond 17.00 uur en de hele dag is incl. koffie, thee, heerlijke sapjes en een fantastische lunch. Wij werden verwelkomd door Monique Borsboom (een van de 2 eigenaresses) en konden genieten van een heerlijke kop koffie (een klein detail, deze wordt gezet in een zgn. Cona). Daarna werd het dagprogramma met ons doorgenomen. Gelukkig was de zon gaan schijnen en konden we plaatsen nemen op de overdekte veranda.

Aangezien ik me wilde laten verrassen had ik geen voorkeur voor een beauty arrangement opgegeven en daarom had Monique deze voor ons uitgekozen. Het arrangement was als volgt: een massage van 1,5 uur, daarna konden we gebruik maken van de sauna en wellness faciliteiten. En na de lunch stond er een uitgebreide schoonheidsbehandeling van 1,5 uur op het programma.

Het ochtendprogramma: je kunt bij de Elvenhoeve kiezen uit 3 verschillende massages: de klassieke massage waarbij je spieren op een zachte manier worden losgemaakt, de hot stone massage waarbij je een massage dmv. warme vulkanisch stenen en deze hebben een intensievere werking op nek- en rugspieren en tenslotte de sportmassage waarmee, dmv. een stevige massage, je spieren het zwaarst gemasseerd worden en hierdoor je doorbloeding beter wordt en de stofwisseling wordt geactiveerd. Testman hebben beide gekozen voor een hot stone massage waarbij de massage van Testman gecombineerd werd met een sportmassage. De massage was zo heerlijk ontspannend dat ik ben ingedut en even helemaal ‘weg’ was.

Vervolgens konden we gebruik maken van het wellness gedeelte, dat bestaat uit een sauna, 2 ligbaden met lichttherapie, lucht- en waterjets en ozon, een verwarmd zandbed en regendouches. Tijdens het relaxen krijgen we vers fruit en een heerlijk fruitwater. Vooral het zandbed is heerlijk en je voelt je spieren totaal ontspannen. Daarna hebben we heerlijk zitten lezen op de veranda buiten en kregen we daar ook de lunch geserveerd. De lunch bestond uit een grote maaltijdsalade met gerookte kip, vers brood, noten en 4 verschillende dressings. En de salade was heerlijk.

Daarna was het tijd voor de beautybehandeling. De Elvenhoeve werkt met de producten van het merk La Colline, en de vaste lezers weten dat dit mijn favoriete schoonheidsmerk is (en dat van Testman). Wij hebben in het verleden ook al regelmatig La Colline producten getest.Testman en ik hebben de zgn. NativAge Treatment gekregen en als 1e in de Benelux wordt de NativAge gelaatsbehandeling bij De Elvenhoeve uitgevoerd. Wat houdt deze speciale behandeling, die ruim anderhalf uur duurt, precies in?

Eén van de voornaamste oorzaken van vroegtijdige veroudering is stress en als je lichaam wordt blootgesteld aan stress ontstaan er grote hoeveelheden vrije radicalen en deze richten schade aan je huid- en bindweefsel. Bij NativAge worden vrije radicalen omgezet worden naar energie, de huid zich zuivert en stressgevoelens verdwijnen. En in het NativAge programma heeft La Colline voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuw ontwikkeld complex: de Cell Life Extender. Dit complex werkt op basis van het scheikundig element Mangaan. Het element heeft het vermogen om vrije radicalen om te zetten in energie voor de cellen. (Je leest binnenkort meer over NativAge op shoppen.blogo.nl, als deze Crème de la Crème in Nederland wordt geintroduceerd.)

Verder heeft La Colline voor het NativAge programma een facial massagecrème ontwikkeld waar 20% pure A-kwaliteit honing is verwerkt en honing in zo’n hoge concentratie heeft een extreem ontgiftende en intens voedzame werking. En verder wordt de behandeling nog intenser doordat je een Japanse gezichtsmassage krijgt. En deze gezichtsmassage versterkt de gezichtspieren en stimuleert deze spieren om je huid op een natuurlijke manier te liften en hierdoor zie je jonger uit. Vermoeidheid, pijn, fysieke inspanning, stress en ouderdom veroorzaken een samentrekking van de centrale en bovenste gezichtsspieren en hierdoor verdwijnt je open, jeugdige uitstraling verdwijnt, vermindert de bloedcirculatie en krijg je eerder last van (frons)rimpels. De Japanse gezichtsmassage vermindert dit en hierdoor krijg je weer een gezonde uitstraling.  En door  de diepte van de behandeling wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en afvalstoffen vrij gemaakt in de onderhuid. Verder wordt elk deel van je gezicht, nek en schouder specifiek gemasseerd en krijg je een stevige nekmassage, diepe massage van de gezichtsweefsels, zachte massage voor de huid, acupressuur en lymfedrainage.

Na afloop van de gezichtsbehandeling word je haar gewassen en in model geföhnt en kan je je make-up laten verzorgen met een ander favoriet merk van mij, Youngblood Cosmetics. Daarna was het tijd voor nog een laatste drankje en was het tijd om te gaan.

Conclusie: Testman en ik gaan regelmatig naar een schoonheidsspecialiste en ik ga ook nog wel eens naar een wellness centrum, maar deze dag bij de Elvenhoeve is een ervaring apart en we hebben genoten en we waren helemaal ontspannen en onze huid zag er stralend uit.

Ik dacht zelf dat de beautydagarrangementen voornamelijk door moeders en dochters of vriendinnen werden gereserveerd, maar Monique Borsboom vertelde mij dat meer dan 50% van de bezoekers echtparen of koppels zijn. En dat kan ik goed voorstellen omdat je echt heerlijk met z’n tweeën aan het ontspannen bent. Natuurlijk is De Elvenhoeve ook perfect als je met 4 vriendinnen wilt genieten van een ontspannende verwendag.

Dus ik zou zeggen, als je je eens lekker, in een ontspannen privésfeer, wilt laten verwennen met een heerlijke gezichtsbehandeling en een fantastische massage, maak dan snel een afspraak bij De Elvenhoeve!

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com