You are here: Home » Badkamer » Eenvoudige tips om je toilet op te knappen!

Eenvoudige tips om je toilet op te knappen!

geschreven door Constance

Het toilet, de ruimte die doorgaans puur functioneel gebruikt wordt mag ook wel wat opgeleukt worden. Maar dan is het de kunst om er iets bijzonders van te maken zonder teveel dure ingrepen.

Mocht je nu toch je toilet helemaal een ander uiterlijk willen geven,dan adviseer ik eens tegelverf  te gebruiken. Bijvoorbeeld witte verf of eventueel heel lichtgrijs, dit omdat de voegen ook meegeverfd worden en het wat on-echt aandoet wanneer je de tegels blauw verft en dus ook blauwe voegen krijgt. Het is dan duidelijk dat tegels geverfd zijn. Wanneer je de tegels wit of heel lichtgrijs verft doet het wat dus authentieker aan.

Met een plank, een spiegel, een paar fotolijstjes en wat accessoires heb je in een handomdraai een fraai toilet. De basiskleuren in dit toilet zijn grijstinten en wit. Voor de fotolijstjes is het dan leuk om zwart-wit foto’s te gebruiken.

Neem een plank die dezelfde breedte heeft als de toiletruimte. Met tegels is het lastig om een plank laag op te hangen. De plank hoger ophangen doet juist het effect teniet om een knusse ruimte te creëren.

De plank rust op de tegels. Dus wel heel nauwkeurig afmeten en zagen, anders rust hij niet goed op de rand van de tegels. Zo is de plank ook een afscheiding tussen de tegels en de rest van de muur. Met wat witte accessoires houd je wel de rust. Een spiegel zorgt altijd voor diepte. Juist in een toilet is het een handige wandversiering.  Houd je van een romantische barok-stijl kun je een spiegel kopen zoals op de foto, anders hang je een strakker model op.

Deze spiegel komt boven het fonteintje te hangen.  Het gaat hierbij eerder om een mooie afstand tot de tegels dan dat hij precies op de juiste plek komt te hangen om er zelf goed in te kijken. Daarmee zou de spiegel namelijk eerder te hoog worden opgehangen en dan gaat weer het knusse effect teniet. De fotolijstjes kunnen op de wand links van de spiegel worden opgehangen. Hang ze op dezelfde hoogte als de spiegel. Wanneer objecten te hoog worden opgehangen kan daardoor het gevoel ontstaan dat de ruimte kleiner lijkt.

Voor het plaatsen van accessoires geldt: in dezelfde kleurstelling, máár minder is altijd meer. Wanneer een ruimte te vol staat, zijn er zoveel objecten die de aandacht trekken dat je niet meer weet waar je moet kijken. Daarom kun je beter kiezen voor ruimte. Ruimte betekent rust. Zo kun je eenvoudig het kleinste kamertje omtoveren in een knusse ruimte, die leuk aangekleed is.

Marjon Schaeffer, InterieurTipgever Zwolle en omgeving

 

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

annina 10 maart 2016 - 15:24

leuk hoor. al die toilet tips om het mooier te maken

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com