You are here: Home » Architectuur » Dutch Design en Li Edelkoort in Tel Aviv

Dutch Design en Li Edelkoort in Tel Aviv

geschreven door Constance

Wat een verrassing!!!  Werk van Nederlandse designers te zien in een museum in Israël! En wat ben ik trots dat Dutch Design zo ver over de grens te zien is.

Regelmatig kom ik in Israël en dan wil ik ook wat cultureels doen. In een Elle Wonen van een tijd geleden kwam ik er achter dat er een Design Museum is gebouwd in Holon , een buitenwijk van Tel Aviv. Het gebouw is ontworpen door Ron Arad. Ik vind het een prachtig gebouw, on-Israëlisch qua materiaalgebruik en vorm.  Op zich al een bezienswaardigheid.

Li Edelkoort en Post Fossil

Li Edelkoort heeft er  als tentoonstellingdirecteur  haar visie op het ontwerpen van gebruiksvoorwerpen tot meubels samengesteld. Zij voorspelt met deze exhibitie dat de tijd is gekomen voor extreme veranderingen. We breken definitief met de laatste eeuw en we gaan terug naar onze wortels. En wel zo ver terug … helmaal naar de oertijd. Een nieuwe generatie ontwerpers vinden hun roots en laten zich daardoor inspireren.

Tentoonstelling

En dan de tentoonstelling :  Diverse ontwerpers  zoals Pieke Bergmans , Studio Job en Maarten Baas en vele anderen zijn daar te bewonderen. Opvallend is inderdaad dat vele voorwerpen hun basis vinden uit de oertijd. Zoals Jochem de Wit die Aardewerk geïnspireerd door opgegraven potten, kruiken en glaswerk. Mooi gepatineerd! Kijk naar het korte filmpje hieronder. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CDBZxZ–XW0[/youtube]


Origineel

Wat bij mij is blijven hangen is het werk van Digna Kosse, zij heeft een 25-delige collectie van vleeskleurige porseleinen schalen gemaakt die als ze gevuld zijn met een vloeistof deze overeenkomen met het soortelijke gewicht van een van haar ledematen genaamd Human Measures Ceramics.(Een menselijke maat ceramics)

 

Een laat die menselijke maat nou bij alle voorwerpen en meubels door de eeuwen heen gebruikt worden. Je mag dus gerust zeggen dat de mens  en design onlosmakelijk aan elkaar zijn gekoppeld en als een rode draad door de eeuwen heen lopen.

 

Mart Renes

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com