You are here: Home » Computers, desktops, laptops » Samsung LCD monitor voor je computer

Samsung LCD monitor voor je computer

geschreven door Constance

Nog niet eens zo lang geleden hadden wij, Testman en ikzelf, een 18 inch (bijna vierkante) 4:3 monitor en dat vonden we toen GROOT. Daarna wilde Testman echter een groter model monitor en kocht hij een 22 inch 16:9. Ik kan me herinneren dat wij dat een enorme stap vonden, wellicht kwam dat niet eens zozeer door het grotere formaat, maar wel de verhouding van bijna een vierkante 4:3 naar een 16:9 breedbeeld monitor.

Wat een ruimte op het scherm, je kon met gemak meerdere programma’s openzetten en alles bleef goed zichtbaar, wat was dat prettig werken. Maar alles went, ook een monitor en nu was ik, jammer voor Testman, klaar voor de volgende stap, want mijn ‘oude’ monitor was aan vervanging toe.

Vorige week werd er een 27 inch Samsung LCD scherm bezorgd, het gaat om het type P 2770FH. De belangrijkste reden was dat ik het prettig vind een groot werkblad te hebben, omdat ik vaak veel programma’s tegelijkertijd wil bewerken en naast elkaar wil kunnen bekijken. Een ander belangrijk voordeel is dat de nieuwste generatie computerschermen weer een flinke stap heeft gemaakt als het gaat om energieverbruik, dus dat is ook mooi meegenomen.

Waar de vorige monitoren nog analoog werden aangesloten op de Macbook Pro van Testman en op de Dell Inspiron Zino HD van mijzelf, deze nieuwe monitor heeft vanzelfsprekend een digitale HDMI aansluiting. Het verschil met de analoge VGA kabel is op het oog klein, maar wanneer je het scherm langer bekijkt, dan is het verschil wel degelijk te zien. Het aansluiten van de Dell Inspiron Zino HD op de Samsung ging prima.

Maar toen Testman het resultaat van de Samsung monitor wilde bekijken, in combinatie met zijn Apple, moest hij wel de “overscan functie” aanzetten en uitschakelen en op de Samsung Image Size aanpassen om te zorgen dat de bovenste en onderste rand van de Mac zichtbaar werd. Wil je de complete lijst specificaties nakijken, deze is beschikbaar op de site van Samsung.

Op internet wordt de Samsung P 2770 FH voor tussen de 300 en 350 euro aangeboden. Natuurlijk een flinke investering, maar wanneer je net als ik elke dag flink wat uren achter een scherm doorbrengt, dan is het elke Euro waard. En reken je het terug naar een dagprijs, wetende dat je er minimaal 3 jaar mee doet, dan heb je het over minder dan 50 eurocent per dag. En zoveel plezier voor minder dan 0,50 euro, waar vind je dat nog?

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com