Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Sony XB01 draadloze speaker, in zeer opvallende kleuren Sony XB01 draadloze speaker, in zeer opvallende kleuren
  • Geef jouw Valentijn een perfect cadeau van Sony Geef jouw Valentijn een perfect cadeau van Sony
  • Sony introduceert draadloze noise cancelling headsets Sony introduceert draadloze noise cancelling headsets
  • December cadeautip; Sony gadgets December cadeautip; Sony gadgets
  • Krijg een Feyenoord ticket bij aankoop van de Sony Xperia XZ1 Krijg een Feyenoord ticket bij aankoop van de Sony Xperia XZ1
  • Sony introduceert de nieuwe NW-A35 Walkman Sony introduceert de nieuwe NW-A35 Walkman
ladygadgets

Gadget Test: Sony eBook Reader

Ik heb jullie, eind september van het vorig jaar, al verteld dat ik kennis heb gemaakt met de nieuwste Sony eBook Readers en afgelopen week is mijn testexemplaar bij mij thuis afgeleverd voor de 1e Ladygadget Test van 2011! (Zie hier het eerdere artikel.) Ik heb de Sony PRS-350 (Reader Pocket Edition) gekregen en wel in het roze.(Hij is er ook in het zilver en donkerblauw)

Nu zijn er diverse onderzoeken geweest naar roze gadgets voor vrouwen en daaruit blijkt dat de meerderheid van vrouwen niet van roze gadgets houden (teveel ‘Barbie’ of ‘Hello Kitty’) , maar als ikzelf mag kiezen tussen gadgets in zwart, donkergrijs, blauw of roze, dan kies ik toch echt voor roze. (Andere leuke kleuren zijn oa. rood, lichtblauw, groen en wit, het hoeft voor mij echt niet altijd roze te zijn om leuk gevonden te worden.) Zo is het grotere model van de Sony eBook Reader, de Reader Touch Edition, er ook in het rood.

Wat viel me als 1e op aan de PRS-350, Reader Pocked Edition? Het formaat! Het is nl. een heel mooi klein apparaat dat ook nog eens lekker dun en licht (155 gram) is en het leesscherm is toch 5’inch. Verder heeft deze Reader een touchscreen waarmee je, net als bij een ‘echt’ boek, kan bladeren en pagina’s kunt omslaan. Verder zitten er 12 woordenboeken in de Reader zodat je betekenissen van woorden gelijk kunt opzoeken of een vertaling kunt opvragen (bijv. bij een Engelstalig boek). Er wordt gebruik gemaakt van E Ink en het scherm is perfect te lezen, zelfs in de felle zon, en je kunt contrast, helderheid en grootte van de tekst aanpassen. Je kunt tot 1200 boeken opslaan en met een volle batterij 2 weken lezen.

Natuurlijk kan je precies opnieuw beginnen met lezen, als waar je was opgehouden, dmv. bookmarks en kan je ook notities in de teksten maken. De Reader ondersteunt EPUB, PDF, Tekst, RTF, Word en BBeB dus bijna alle formaten boeken, tijdschriften en andere teksten zijn te lezen.

Behalve de Sony PRS-350 heb ik ook nog een (roze) beschermhoes (PRS-ACL 35) gekregen voor de Sony Reader. En dit is niet alleen een hoesje maar er zit ook een klein leeslampje ingebouwd, dat aangaat zodra deze omhoog doet en weer uitgaat zodra ie wordt opgeborgen. Het lampje heeft 2 standen en is perfect als je in het donker (bijv. tijdens een vliegreis, autorit of gewoon in bed) wilt lezen. (Dit hoesje is er evt. ook in het zwart.)

Ik ga deze week een aantal boeken downloaden om te lezen en binnenkort volgt mijn review over deze eBook Reader.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?