You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Flip Mino HD vs Sony bloggie

Gadget Test: Flip Mino HD vs Sony bloggie

geschreven door Constance

Ik heb al eerder gemeld dat ik het allernieuwste model uit de Flip Mino serie heb ontvangen voor een test. Vorige week is ie al meegeweest naar de Miljonair Fair en heb ik opnames gemaakt van de uitreiking van de Samsung Tab Luxury Edition.

Bij het uploaden van de gemaakte video’s viel me op dat het vrij lang duurde voordat deze te zien waren op YouTube en in mijn beleving gaat het bij de Sony bloggie een stuk sneller. Daarom heb ik besloten om 2 dezelfde opnames te maken, qua tijd en beelden. Afgelopen zaterdag ben ik aan de slag gegaan, in een met sneeuw bedekte tuin, en heb met beide camera’s opnames gemaakt die ong. 46 seconden duren. Ik heb beide hd-camera’s tegelijkertijd aangesloten op mijn pc, zodat de verbinding hetzelfde was, en heb ook het uploaden tegelijkertijd gestart. En wat bleek: de Sony bloggie deed 3 minuten over het uploaden terwijl de Flip Mino HD er 10 minuten overdeed!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wEfBRLj0S6k[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N8UJ1esIROE[/youtube]

Wat is me verder opgevallen: bij de Flip Mino HD kan je minder inzoemen (2x) dan bij de Sony bloggie (4x) maar de Flip is een stuk stabieler als je inzoomt dan de bloggie. Normaal gesproken gebruik ik altijd een statief bij het opnemen maar aangezien niet iedereen een statief heeft heb ik beide camera’s met de hand bedient. En dan zie je wel het verschil tussen de bloggie en de Flip terwijl beide beeldstabilisatie hebben. Natuurlijk is het wel zo dat hoe meer je inzoomt des te meer ga je ‘schokken’ en dat kan je met een statief verminderen.

Bij beide camera’s kan geen losse microfoon worden aangesloten en het geluid is daarom ook niet optimaal, maar dat is voor sfeerbeelden en impressie’s geen probleem. Verder kan je met de bloggie ook nog foto’s maken en die mogelijkheid heeft de Flip alleen als je de camera hebt aangesloten op je pc. Dan kan je, dmv. een speciaal programma, van videobeelden foto’s laten maken.

Bij beide camera’s zijn de beelden te bewerken, in te korten en aan te passen, maar dat kost best wel veel tijd en handigheid. Wat ik onhandig vind aan de Flip is dat je, om de video opnames te starten en te beëindigen, best hard op de rode opnameknop moet drukken, terwijl dit bij de bloggie makkelijker en soepeler gaat. Beide camera’s hebben 1 uur opnametijd beschikbaar (4GB)  en de resolutie van de bloggie is 1920 x 1080  en van de Flip 1280 x 702. De lens van de Flip is vast terwijl de lens van de bloggie instelbaar is.

Conclusie: Ik vind beide camera’s erg prettig om mee te werken, je zet ze aan, drukt op de videostand en filmen maar. Daarna uploaden op YouTube, Twitter of Facebook en je hd-video’s staan online. Toch heb ikzelf een lichte voorkeur voor de Sony bloggie, en dat komt mede doordat de bloggie de filmpjes een stuk sneller upload dan dat de Flip dit doet en dat is wel handig als je, net als ik, regelmatig allerlei video’s online zet. Misschien is de bloggie meer een ladygadget terwijl de Flip Mino HD meer een mannendingetje is. Maar beide camera’s doen exact wat ze moeten doen; gezellige, leuke, intieme, amusante situaties zoals etentjes en feestjes in HD kwaliteit vastleggen en daarna de hele wereld laten ‘meegenieten’. Wat ik mis in beide camera’s is WiFi zodat ik nog sneller mijn video’s kan publiceren. Misschien bij de volgende versie???

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com