You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Philips Wake-Up Light

Gadget Test: Philips Wake-Up Light

geschreven door Constance

Ik heb een paar maanden al aan jullie gemeld dat Philips 2 nieuwe modellen Wake-Up Lights heeft ontwikkeld:  bij het ene model (HF3890) kan je je iPod of iPhone aansluiten en bij het andere model (HF 3485) kan je je eigen muziek afspelen dmv. een usb-stick.

Nu heb ik het laatst genoemde model thuis gestuurd gekregen voor een uitgebreide test en ik ben aan de slag gegaan. Eerst heb ik de klok en de sterkte en de totale tijdsduur van het zonsopganglicht ingesteld en daarna het geluid waarmee ik wakker wil worden.

Ik heb gekozen voor het zgn. bosgeluid en de toen dit geluid de 1e keer afging werden bij mijn Noorse Boskat Noa de oortjes gespitst aangezien in dit geluid ook een koekkoek voorkomt en dat vindt ze reuze interessant, want waar zit die vogel nu?

Het zonsopganglicht zorgt ervoor dat je kamer wordt verlicht, je krijgt daardoor het idee dat de zon bij je naar binnen gaat schijnen en hierdoor schijn je rustiger en relaxter wakker te worden. Ik heb dit nog niet zo ervaren, maar ik vind het wel prettig dat, als je wekker afgaat niet zo abrupt wordt wakker gemaakt en daarna in het donker op zoek moet naar het aan/uit knopje van je wekker en je bedlamp. Om de wekker op de zgn. ‘snooze’ stand te zetten moet je met je vinger of knokkel even tegen de lamp tikken en 9 minuten later gaat ie gewoon weer af. Verder kan je 2 verschillende alarmtijden instellen, bijv. 1 tijd voor doordeweek en de andere voor in het weekend.

Verder kan je de lamp ook gebruiken als ‘gewone’ lamp en kan je deze instellen als nachtlamp. Dan stel je een bepaalde tijd in zodat je nog even kan lezen en dan gaat de lamp vanzelf uit. Verder kan je ook wakker worden met de radio of met je eigen muziek die je afspeelt dmv. de USB aansluiting. Op de website van Philips staan verder nog 26 andere geluiden die je kunt downloaden en daarna zijn deze, dmv. een USB stick, af te spelen op de Wake-Up Light.

Momenteel werkt Philips mee aan een onderzoek onder de bewoners van Spitsbergen en deze hebben allemaal een Wake-Up Light gekregen, aangezien zij in de maand januari helemaal geen daglicht zien. Ik kan me heel goed voorstellen dat zij het erg prettig zullen vinden om wakker te worden bij het licht van een zonsopgang, zeker als je  weet dat lichttherapie perfect werkt tegen depressie’s, lusteloosheid en winterblues.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com