You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Mio Spirit 475 Live navigatiesysteem

Gadget Test: Mio Spirit 475 Live navigatiesysteem

geschreven door Constance

Speciaal voor de Kerstdagen (als cadeautip voor onder de Kerstboom) heb ik nog een aantal Gadgets Tests gedaan en vandaag bijt het Mio Spirit 475 Live TMC Limited Edition het spits af.

Mio heeft 3, zgn. Limited Editions, navigatiesystemen op de markt gebracht: de Spirit 475, Spirit 475 LIVE TMC en Spirit 575 LIVE TMC  en daarbij krijg je, als extra, 2 jaar lang gratis kaartupdates (twv. euro 120,-) cadeau. Je dient hiervoor je navigatiesysteem te registreren en dan ontvang je per email een berichtje wanneer de updates (maximaal 2 per jaar) beschikbaar zijn.

Ik heb zelf de Spirit 475 Live thuis gestuurd gekregen en het 1e wat me opviel was de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Zoals jullie weten probeer ik altijd eerst een nieuw apparaat uit zonder ook maar iets van een gebruiksaanwijzing te lezen en dat werkt bij de Spirit 475 Live perfect. Het apparaat geeft zelf aan wat je moet om het aan de gang te krijgen, dus dat is echt een fluitje van een cent. Verder viel me gelijk de zeer sterke satelietontvanger op, want deze werkte eigenlijk gelijk en dat terwijl ik op de bank in de woonkamer zat, ong. 5 meter van een raam vandaan. Wat ik echt superhandig vind, is het feit dat je alle straatnamen van de straten die passeert heel goed kunt zien op het 4,1 inch scherm.

Natuurlijk ben ik met de De Spirit 475 LIVE op pad gegaan en door de IQ routes wordt er rekening gehouden met files en andere drukke momenten waardoor van te voren al extreme drukte vermeden wordt. De 475 Live heeft ook 3D-schermweergave, zodat alle knooppunten, kruispunten en blauwe matrixborden in 3D te zien zijn. Verder zit er TruMap op, voor duidelijke aanwijzingen en LearnMe, en hiermee leert de 475 Live de rijstijl van de bestuurder en daardoor past ie automatisch de aankomsttijd en de route aan. Natuurlijk wordt er gewaarschuwd voor vaste flitspalen en wordt bij elke afslag de straatnam voorgelezen en het Quickspell toetsenbord geeft bij het intypen suggesties voor een snellere spelling. Ook heeft dit model (gratis)  Live TMC, en hierdoor krijg je oa. ook de mobiele flitsers te zien en file updates.

De kaarten in de Mio Spirit 475 zijn voor heel Europa en je kunt ook nog kaarten huren, dus ideaal als je een auto-/campervakantie gaat maken. Je huurt de kaarten dan voor 1 weekend, week of maand.

Conclusie: een handig navigatiesysteem dat alles in zich heeft dat je van een navigatiesysteem verwacht en speciaal voor de dames, hij past zelfs in een superklein handtasje door het formaat van een smartphone. De Mio Spirit 475 Live wordt geleverd incl. een autolader, autohouder, aansluitsnoer voor je pc en het abonnement om 2 jaar lang je kaarten te kunnen updaten en kost nu euro 149,99.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com