You are here: Home » Beauty gadgets » Gadget Test: Philips Sonicare Flexcare+ elektrische tandenborstel

Gadget Test: Philips Sonicare Flexcare+ elektrische tandenborstel

geschreven door Constance

Afgelopen woensdag kondigde ik het al aan, ik ga weer een elektrisch apparaat testen en wel de Philips Sonicare Flexcare+ en dat is de allernieuwste elektrische tandenborstel van Philips.

We werden ontvangen bij Tandartsenpraktijk Koninginneweg in Amsterdam waarbij eerst bij alle journalisten een tandvlees check gedaan werd. (Hierbij wordt gekeken hoeveel de ruimte tussen je tandvlees en je tanden/kiezen zit. Het is belangrijk dat deze ruimte niet meer dan 3 mm. is want anders kan er heel gemakkelijk viezigheid tussen je tanden/kiezen en je tandvlees komen en dit kan lijden tot paradontitis.) Daarna kregen we allemaal de plaque-test om te kijken waar er zich nog plaq bevond in je mond. (Het is nl. van belang dat plaque binnen 24 uur verwijderd wordt want anders wordt plaque tandsteen en dat krijg jezelf absoluut niet meer weg.)

Na een uitgebreide presentatie waarbij werd uitgelegd dat een goede mondverzorging voor het hele lichaam van belang is, want een gezonde mond kan een hoop klachten (zoals diabetes, vroeggeboortes en hartklachten) voorkomen. Verder werkt Philips bij de ontwikkeling van hun tandenborstels heel nauw samen met tandartsen en mondhygiënistes en daarom kregen wij ook een mondcheck voordat wij de Sonicare Flexcare+ mee naar huis kregen. En aangezien de Philips tandenborstels binnen 14 dagen al een goed resultaat geven op het gebied van tandvlees en plaque krijg ik over een kleine 2 weken wederom een controle bij Tandartsenpraktijk Koninginneweg, dus ik ben heel benieuwd naar de uitslag.

Wat is er nu zo bijzonder aan de Philips Sonicare Flexcare+? De tandenborstel heeft 5 standen, waarvan de Gum Care (voor het tandvlees) eigenlijk de belangrijkste is. Ik heb ook gehoord dat 2 minuten poetsen eigenlijk te kort is, 4 minuten zou beter zijn en met de Gum Care stand poets je minimaal 3 minuten. Voor even snel tussendoor poetsen gebruik je de Refresh mogelijkheid. Natuurlijk kan je ook ‘gewoon’ 2 minuten poetsen met de Clean mode, bij heel gevoelig tandvlees ga je voor Sensitive en voor een lekkere massage zet je de Flexcare+ op Massage. Na gebruik kan je 2 borstels tegelijk desinfecteren dmv. de UV-borstelopzetreiniger. (Na 10 minuten zijn je borstels weer helemaal fris en schoon.) Verder zit er een losse reisoplader bij, maar in principe gaat een opgeladen Sonicare Flexcare+ 3 weken mee, dus hoef je de lader bij een kortere vakantie niet mee te nemen.

Wat is mij tot nu opgevallen? De Sonicare Flexcare+ trilt totaal anders dan mijn ‘oude’ elektrische tandenborstel (ja die van dat andere merk) en zeker bij het poetsen van de binnenkant van mijn bovengebit kietelt het behoorlijk tegen mijn gehemelte aan. Maar na afloop heb ik wel een lekker schoon gevoel. Natuurlijk poetst ook Testman braaf mee en hij vond na 1 keer poetsen dat hij zo’n schoon gevoel had, en dat zonder dat ik hierover iets verteld had. Over ong. 2 weken lezen jullie mijn resultaten vwb. het tandartsenonderzoek bij mij.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com