You are here: Home » Gadget test » Gadget test: Samsung NF210 netbook

Gadget test: Samsung NF210 netbook

geschreven door Constance

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen heb ik 3 weken geleden het allernieuwste netbook van Samsung gekregen, de Samsung NF210.

De Samsung NF210 heeft een 10,1-inch netbook en is tegelijk gelanceerd met de SF-serie. De NF210 heeft het Windows 7 Starter pakket en een dual-core Intel Atom N550-processor en DDR3-geheugn. Verder heeft de NF210 een 6-cels accu waardoor je ong. 14 uur met je accu kunt werken zonder dat ie opgeladen hoeft te worden en zij (ik heb nl. de parelmoer witte versie) weegt 1,4 kilo. Het interne geheugen is 250 GB en het werkgeheugen is 1 GB. Natuurlijk beschikt de NF210 over WiFi & Bluetooth 3.0, een webcam (voor oa. videobellen) en zitten er 3 2.0 USB aansluitngen op en een 4-in-1 cardreader.

De NF210 is een zeer vrouwelijk netbook (komt oa. door de kleur) en ondanks de kleine afmetingen van het netbook oogt het toetsenbord als een toetsenbord van een normaal formaat notebook dus ook het typen van lange artikelen gaat zonder enige problemen.

Aangezien ik ook in het bezit ben van de Samsung Galaxy I9000 telefoon was ik erg nieuwsgierig naar de Easy Content Share optie, waarmee je draadloos video’s, foto’s en muziek kan weergeven via alle mogelijke DLNA (Digital Living Network Alliance)-gecertificeerde Samsung-apparaten, zoals camera’s en mobiele telefoons, en je kunt hiermee ook (draadloos) HD-content streamen van je netbook naar je TV of video’s en foto’s delen vanaf en naar je telefoon, zonder gedoe met aansluitkabels. En dat werkt echt super, want het gaat zonder teveel ‘gedoe’ en de instructies die je krijgt om dit voor elkaar te krijgen zijn heel simpel. Dus ideaal voor iedereen die veel Samsung apparatuur in huis heeft.

Een andere feature is het Samsung Easy Share File Sharing waarmee je heel snel bestanden, beelden en muziek kan kopiëren of informatie met andere PC’s kunt delen. De Easy File Sharing Solution maakt een eenvoudige ‘one click connectie’ mogelijk zonder netwerkinstellingen of toegang tot internet.

Conclusie: Mocht je een nieuw netbook nodig hebben dan zou ik zeker de NF210 overwegen. Ten eerste wil het oog ook wat, en het netbook ziet er aan de binnen- en buitenkant erg mooi uit. (Ik had hem laatst mee naar een afspraak en gelijk kreeg ik allerlei positieve opmerkingen over het uiterlijk.) Verder doet ie alles wat een netbook heden ten dagen moet doen en als je het scherm dichtklapt, en weer opendoet, kan je binnen 3 seconden weer verder aan de slag. Maar voor mij is het toch wel de Easy Content Share mogelijkheid je-van-het en is voor iedereen die meerdere Samsung producten bezit een echte aanrader. Dus heren, dus verras de vrouw van je leven eens met Sinterklaas of Kerst en geef haar, als zij een netbook nodig heeft, de Samsung NF210!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com