You are here: Home » Fashion » Omar Munie opent flagship store in Rotterdam

Omar Munie opent flagship store in Rotterdam

geschreven door Constance

Jullie weten het allemaal, ik ben tassen (en schoenen) verslaafd en daarom was ik ook erg blij om te lezen dat een van Nederlands bekendste tassenontwerpers, Omar Munie, zijn eigen winkel gaat openen in Rotterdam.


De opening gaat plaatsvinden as. woensdag (17 november) om 18.30 uur precies en de opening wordt verricht door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb. De winkel is gevestigd in een monumentaal pand aan de Coolsingel in Rotterdam en heeft natuurlijk de ultieme Omar Munie-lifestyle uitstraling: authentiek, glamour, persoonlijk en met veel aandacht voor ambacht want de tassen van Omar Munie worden tenslotte allemaal met de hand gemaakt in een zeer kleine oplage. De flagship store, met een oppervlakte van ruim 200 m2, heeft de oorspronkelijke pui behouden en is ingericht door de bekende interieurontwerper Gijsbert Spilt en hij is de binnenhuisarchitect van oa. David Beckham en Claudia Schiffer.

Op de begane grond worden alle ontwerpen van Omar Munie verkocht: met de hand gemaakte reistassen, handtassen, laptoptassen en portemonnees. Opvallende, kleurige en exotische tassen en van elk model worden maar slechts 25 stuks gemaakt! Je kunt de tassen ook kopen bij een aantal boutieks en bij Maison de Bonneterie en Meddens,  en verder ook in het buitenland zoals Dubai, Lech, Madrid en New York.

Het souterrain biedt ruimte aan de Omar Munie Experience. Dit is de plek waar je de carrière van Omar Munie kan volgen: van Somalische vluchteling tot succesvolle ontwerper en ook zijn er films over het ontwerpen van de tassen in zijn Haagse atelier. Verder is er ook aandacht voor de activiteiten van Omar Munie als officiële ambassadeur van het MBO. Sinds 2007 gaat hij langs MBO-opleidingen om zijn verhaal te vertellen en studenten te motiveren hun opleiding af te maken. En staat de 1e Omar Munie tas tentoongesteld die hij als 17-jarige student heeft ontworpen. Verder kan je op de 1e verdieping lekker een kopje thee komen drinken, want daar is de speciale Bag & Tea ruimte voor bedoeld.

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, zal, woensdagavond 17 november as., om 18.30 uur stipt de officiële opening verrichten, in aanwezigheid van de minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt. En wordt ook het 1e exemplaar van de Envie Bag – een chique avondtas met slangenprint – uitgereikt aan Zakenvrouw van het Jaar 2010, Marlies van Wijhe.

En ik mag, namens shoppen.blogo.nl, ook aanwezig zijn bij deze bijzondere opening, dus wordt vervolgd……

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?