You are here: Home » Columns » Een greep uit de woonbeurs Woon Mooi MECC.

Een greep uit de woonbeurs Woon Mooi MECC.

geschreven door Constance

Je kunt er niet omheen. Tussen tafels, stoelen, vloeren en lampen door springt de stand van Astrid Verkoijen, van “Danast Ontwerpbureau” meteen in het oog.

Niet zo zeer door de afmeting, maar door het unieke kleurgebruik. Kom je dichterbij, vallen steeds meer details op. De wanden van de stand  zijn opgebouwd uit bonte panelen.  Het zijn stuk voor stuk collages met een ietwat oosterse uitstraling.  Dat Astrid een bereisd mens is, komt duidelijk tot uitdrukking in haar werk.  Wie bekend is met haar werk, ziet duidelijk haar handtekening terug in alles wat zij ontwerpt. Er pronken prachtig vormgegeven tafeltjes en lampen.  Die heeft ze meegenomen omdat ze op een woonbeurs staat, maar op een groot plasmascherm is nog veel meer werk van haar hand te zien. Zo heeft ze een grote balie en een wand van forse afmeting voor het bedrijf Bex een volledige metamorfose gegeven. Maar ook het ontwerpen van menukaarten en het inrichten van een restaurants behoort tot de mogelijkheden.

Zelfs is ze al bezig geweest met het verfraaien van de kleinste ruimte waar een mens uiteindelijk  in verblijft ; de doodskist.  Dat zelfs een kist van haar hand er fris en aantrekkelijk uit kan zien zegt genoeg.

Vanuit Danast heb je zicht op een opmerkelijk initiatief van drie bedrijven die de handen ineengeslagen hebben:.

  • ·Mergelland Parket uit Margraten, die de vloeren voor haar rekening neemt.
  • ·RR Lichting uit Bilzen zorgt voor de bijzondere verlichting
  • ·Kesquetoe die het geheel inricht met  hun aparte gerestaureerde meubels

Verantwoordelijk voor het ontwerp van de stand is Berry Schiffeleers van Kesquetoe, die zich sfeermaker met karakter noemt.  Op de hoek prijkt een oude barokstoel, die door  het gebruik van skai en vloeibare latex een hippe uitstraling  heeft gekregen. Opvallend is ook een kolossale bank met hoge houten achterwand, die door Berry  is ontdaan van de oude laklaag en geheel opnieuw is bekleed. Tijdens de restauratie hiervan kwam hij erachter dat deze bank gemaakt was door een decorontwerper in Berlijn en dat deze dateert uit 1920. Ook ontdekte hij dat deze delfde bank dienst gedaan heeft bij opnames van een film. Nu nog uitzoeken welke film dat geweest is en ook dit meubelstuk heeft weer een eigen verhaal.

Verderop in de hal is de stand van Studio Intério waar een wel heel bijzondere tafel onder de naam Leaves is te zien van de hand van Will Cornelissen. Het is een combinatie van eikenhout, ingelegd met hoogglans gepolijst rvs. De combinatie van deze twee materialen en het vormenspel geven de tafel een barokke look.

 In een andere hal lopen we Hugo Geelen tegen het lijf van het technisch Installatiebureau Geelen uit Cadier en Keer. Vol trots verteld hij dat hij als één van de weinigen gecertificeerd is om een Hightect Ketel te mogen installeren. Hij legt uit dat het een CV ketel is die stroom terug levert. Deze ketel wekt dus stroom op. Twee weken geleden heeft hij een ketel geplaatst. In die twee weken is er al 200 KW terug gekomen. Dat is een geweldig resultaat.

Ook als je je bedenkt dat er € 4.000,- subsidie op gegeven wordt…..

In de Outlethal is het vooral Berden meubelen die er qua presentatie uitspringt de vloer is helemaal opgebouwd uit palets waar de donkere meubelstukken op worden gepresenteerd, ook de salontafels bestaan in deze presentatie alleen maar uit palets. Met enkele zwarte tapijttegels wordt een looproute gecreëerd. Zo kan Outlet toch nog leuk worden!

Saskia de Boer, InterieurTipgever Limburg

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Tweets die vermelden Een greep uit de woonbeurs Woon Mooi MECC. - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 1 november 2010 - 09:49

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Geert Simonis en wonen, Linders Iris. Linders Iris heeft gezegd: Een greep uit de woonbeurs Woon Mooi MECC. – Wonen – Wonen.Blogo.nl: Nu nog uitzoeken welke film dat geweest is en… http://bit.ly/9LJSAH […]

Reageer
Tweets die vermelden Een greep uit de woonbeurs Woon Mooi MECC. - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 1 november 2010 - 09:49

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Geert Simonis en wonen, Linders Iris. Linders Iris heeft gezegd: Een greep uit de woonbeurs Woon Mooi MECC. – Wonen – Wonen.Blogo.nl: Nu nog uitzoeken welke film dat geweest is en… http://bit.ly/9LJSAH […]

Reageer
Tweets die vermelden Een greep uit de woonbeurs Woon Mooi MECC. - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 1 november 2010 - 09:49

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Geert Simonis en wonen, Linders Iris. Linders Iris heeft gezegd: Een greep uit de woonbeurs Woon Mooi MECC. – Wonen – Wonen.Blogo.nl: Nu nog uitzoeken welke film dat geweest is en… http://bit.ly/9LJSAH […]

Reageer
Astrid Verkoijen 2 november 2010 - 20:15

Hartelijk dank voor dit positieve artikel.

Reageer
Astrid Verkoijen 2 november 2010 - 20:15

Hartelijk dank voor dit positieve artikel.

Reageer
Astrid Verkoijen 2 november 2010 - 20:15

Hartelijk dank voor dit positieve artikel.

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com