You are here: Home » Gadget test » Gadget Test: Casio Exilim EX-Z800

Gadget Test: Casio Exilim EX-Z800

geschreven door Constance

Ik heb het begin van deze maand al aangekondigd: ik ga een digitale compactcamera van Casio testen, tijdens mijn vakantie op Bali.

Nu heb ik zelf sinds een paar jaar een Canon spiegelreflexcamera met 2 opzetlenzen en met deze camera heb ik al een aantal mooie natuurfoto’s gemaakt. Maar voor een strandvakantie is het wel een gesjouw en dan is het handiger als je een kleine handzame camera bij je hebt en dat is de Casio Exilim EX-Z800 zeker. Ik heb gebruik gemaakt van de Auto Premium functie en dat is een functie die ideaal is voor ‘luie’ fotografen want hiermee analyseert de camera automatisch het te fotograferen beeld, en dit niet alleen overdag maar ook ’s nachts, met tegenlicht, bij een blauwe lucht met felle zon of bij een zonsondergang. En verder worden ook de sluitertijdinstellingen, ISO, lichtgevoeligheid, focus, scherpte, het toonbereik, de kleurbalans en ruisonderdrukking ingesteld. Dus eigenlijk zijn er nooit meer ‘mislukte’ foto’s mogelijk 😉

De zoomlens heeft een groot bereik, zeker als je het formaat van de camera bekijkt want hij is echt superklein. Verder heeft de camera alles wat een digitale compactcamera zou moeten hebben dus als je op zoek bent naar een handige compactcamera die makkelijk te bedienen is, is dit absoluut een aanrader, zeker omdat ie makkelijk in je handtas mee te nemen is. Maar voor echte (natuur)foto’s is ie niet geschikt, want tijdens een boottripje waarbij ik naar dolfijnen ging kijken is het mij niet gelukt om de dolfijnen te fotograferen, voor dit soort foto’s moet je toch echt wel een ‘professioneler’ model hebben, zoals een spiegelreflex camera.

De foto’s die in dit artikel zijn afgebeeld zijn gemaakt met de Casio Exilim EX-Z800.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com