Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • December cadeautip; FORFEO beautyproducten December cadeautip; FORFEO beautyproducten
  • IKEA lanceert haar nieuwste SOMMAR collectie IKEA lanceert haar nieuwste SOMMAR collectie
  • Haal kerst in huis met HEMA Haal kerst in huis met HEMA
  • De overstap naar een Acer Chromebook De overstap naar een Acer Chromebook
  • Nieuwste ARCHOS Oxygen 101 S tablet voor minder dan 180 eur Nieuwste ARCHOS Oxygen 101 S tablet voor minder dan 180 eur
  • Hands Off My Chocolate introduceert ’s werelds eerste kerstkransjesreep Hands Off My Chocolate introduceert ’s werelds eerste kerstkransjesreep
ladygadgets

Gadget Test: Casio Exilim EX-Z800

Ik heb het begin van deze maand al aangekondigd: ik ga een digitale compactcamera van Casio testen, tijdens mijn vakantie op Bali.

Nu heb ik zelf sinds een paar jaar een Canon spiegelreflexcamera met 2 opzetlenzen en met deze camera heb ik al een aantal mooie natuurfoto’s gemaakt. Maar voor een strandvakantie is het wel een gesjouw en dan is het handiger als je een kleine handzame camera bij je hebt en dat is de Casio Exilim EX-Z800 zeker. Ik heb gebruik gemaakt van de Auto Premium functie en dat is een functie die ideaal is voor ‘luie’ fotografen want hiermee analyseert de camera automatisch het te fotograferen beeld, en dit niet alleen overdag maar ook ’s nachts, met tegenlicht, bij een blauwe lucht met felle zon of bij een zonsondergang. En verder worden ook de sluitertijdinstellingen, ISO, lichtgevoeligheid, focus, scherpte, het toonbereik, de kleurbalans en ruisonderdrukking ingesteld. Dus eigenlijk zijn er nooit meer ‘mislukte’ foto’s mogelijk 😉

De zoomlens heeft een groot bereik, zeker als je het formaat van de camera bekijkt want hij is echt superklein. Verder heeft de camera alles wat een digitale compactcamera zou moeten hebben dus als je op zoek bent naar een handige compactcamera die makkelijk te bedienen is, is dit absoluut een aanrader, zeker omdat ie makkelijk in je handtas mee te nemen is. Maar voor echte (natuur)foto’s is ie niet geschikt, want tijdens een boottripje waarbij ik naar dolfijnen ging kijken is het mij niet gelukt om de dolfijnen te fotograferen, voor dit soort foto’s moet je toch echt wel een ‘professioneler’ model hebben, zoals een spiegelreflex camera.

De foto’s die in dit artikel zijn afgebeeld zijn gemaakt met de Casio Exilim EX-Z800.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?