You are here: Home » Design meubels » Gispen International, een bezoek aan de fabriek

Gispen International, een bezoek aan de fabriek

geschreven door Constance

Op uitnodiging van de Linkedin groep Dutch Interior Designers, DID, heb ik een bezoek gebracht aan  Gispen International in Culemborg.

DID, gelanceerd in november 2008 door Karinka van der Veen Meerstadt, richt zich onder andere op architecten, ontwerpers, stylisten en detaillisten uit de woonbranche en is er om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Het programma startte met een rondleiding in de Gispen fabriek. Gispen is een Nederlandse naam. Ze staat voor de rol van ontwerper, meubelproducent en kantoorinrichter. Opgericht in 1916  ontwikkelde het bedrijf zich in de jaren twintig tot de eerste fabriek in Nederland met seriefabricage van stalen buismeubilair voor woning- en kantoorinrichting.

Wat is het toch leuk om mensen zo bevlogen te horen vertellen over het bedrijf waar zij werken. Er werd uitgelegd hoe het hele productieproces in zijn werk gaat. Van het ontwerpen van de frame’s tot het met een laserapparaat uitsnijden van de kleinste onderdelen. De onderdelen worden in de fabriek waar nodig in kleur gespoten en uiteindelijk gemonteerd klaargezet voor verzending.

Een klein museum is inmiddels ingericht waar de nieuwe tentoonstelling, samengesteld door de Stichting Gispen Collectie, is te bezichtigen in het hoofdkantoor van Gispen International in Culemborg. Het museum is iedere werkdag van 9.00 tot 16.00 uur vrij toegankelijk voor publiek. ( Groepen zijn op aanvraag mogelijk: museum@gispen.nl)

Als je een liefhebber bent van Gispen meubelen is dit zeker de moeite waard.

Zo zag ik ook een folder staan van Gispen second life. Dit is de outletstore van Gispen waar een grote, steeds wisselende collectie kantoormeubelen, designmeubelen, verlichting, accessoires, proefopstellingen en showroomopstellingen aangeboden wordt voor hergebruik. Niet alleen Gispen staat daar maar ook partners zoals Lensvelt, Interstuhl, Herman Miller en Artifort. De kortingen op beurs en showroom modellen kunnen hier oplopen tot 85%!

Gispen Second Life is te vinden op bedrijventerrein Papendorp, Janssoniuslaan 71, In Utrecht.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Tweets die vermelden Gispen International, een bezoek aan de fabriek - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 18 oktober 2010 - 09:00

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door wonen, Mart Renes. Mart Renes heeft gezegd: Gispen International, verslag van een bezoek aan de fabriek geschreven door Lizette Zeef. http://bit.ly/aXLsZ8 […]

Reageer
Tweets die vermelden Gispen International, een bezoek aan de fabriek - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 18 oktober 2010 - 09:00

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door wonen, Mart Renes. Mart Renes heeft gezegd: Gispen International, verslag van een bezoek aan de fabriek geschreven door Lizette Zeef. http://bit.ly/aXLsZ8 […]

Reageer
Tweets die vermelden Gispen International, een bezoek aan de fabriek - Wonen - Wonen.Blogo.nl -- Topsy.com 18 oktober 2010 - 09:00

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door wonen, Mart Renes. Mart Renes heeft gezegd: Gispen International, verslag van een bezoek aan de fabriek geschreven door Lizette Zeef. http://bit.ly/aXLsZ8 […]

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com