You are here: Home » Digitale fotografie » Gadget Test: Casio EXILIM EX-Z2000

Gadget Test: Casio EXILIM EX-Z2000

geschreven door Constance

Eind juni heb ik de allernieuwste Casio EXILIM camera toegestuurd gekregen voor een test. Nu had ik zoveel verschillende gadgets liggen voor een testartikel dat ik de Casio even moest laten liggen, maar afgelopen zondag mocht ie met me mee naar het 40-jarig jubileumfeest van Fred de la Bretonière zodat ik mooie foto’s kon maken van deze bijzondere avond. En het was gelijk een goede test voor de camera, want de omgeving was zeer spaarzaam verlicht dus moesten alle foto’s met flits gemaakt worden.

Het 1e wat me opviel, was het super kleine formaat van de EXILIM EX-Z2000 en daardoor past ie zelfs in de allerkleinste clutchbag, heel handig. Verder had ik de camera op de zgn. Premium Auto functie gezet en dan selecteert de Casio EX-Z2000 zelf alle gewenste foto-instellingen, waardoor je alleen maar de knop in hoeft te drukken en je hebt de perfecte foto, want met de Premium Auto stand bepaalt de camera zelf het focuspunt en ook de juiste scene. De EX-Z2000 is een 14 megapixel camera heeft een lens van 26 – 130 mm. Door de hoge resolutie kan je foto’s laten afdrukken op posterformaat. De 5.0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de fotograaf worden gecorrigeerd.

En tijdens het maken van mijn foto-reportage heb ik ook een aantal bewonderende blikken gekregen in de richting van mijn mooie, kleine, handzame camera. Mijn conclusie is dat je met de Casio EXILIM EX-Z2000 veel camera voor je geld krijgt en dat eigenlijk iedereen (zelfs zonder de gebruiksaanwijzing door te lezen) mooie foto’s kan maken.

(En wil je meer weten over het jubileumfeest van Fred de la Bretonière kijk dan even op shoppen.blogo.nl)

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com