You are here: Home » Interieurtips » Slaapkamer veranderen,van slaapkamer naar droomkamer.

Slaapkamer veranderen,van slaapkamer naar droomkamer.

geschreven door Constance

slaapkamer wonderwand

Een tijdje geleden ben ik gevraagd om een workshop te geven aan klanten van een beddenspeciaalzaak. Ondanks dat men er steeds vaker en langer verblijft in een slaapkamer(denk aan lezen/televisiekijken), is deze ruimte  soms het ondergeschoven kindje van een woning. De workshop is erg leuk om te doen.. Maar is  er genoeg stof om een avondje over slaapkamers te praten? JAZEKER… hieronder wat korte tips;

 

Over het algemeen is een slaapkamer niet heel groot. Gebruik daarom niet te donkere kleuren, want donkerder maakt optisch kleiner. Kies voor ton-sur-ton kleuren (dit houdt in dat u een bepaalde kleur kiest en dan nuances aanbrengt met een tint donkerder of lichter). Het plafond kan wel een tintje donkerder.

In een slaapkamer bent u wat lager bij de grond, door het plafond iets donkerder te maken laat je het wat op je afkomen en dat geeft een knus gevoel (als de slaapkamer wat groter is dan gemiddeld).

De raamkozijnen adviseer ik altijd om hoogglans wit te gebruiken. Op deze manier wordt het licht van buiten het meest gereflecteerd. In een kamer waar weinig zonlicht binnen komt is het niet verstandig om blauw te gebruiken. Dit zal de kamer extra koel maken. Gebruik dan ook niet teveel geel in een kamer waar veel zonlicht binnenkomt.

 Wanneer u kiest voor een behang met drukke print, zorg er dan voor dat het patroon van het gordijn rustig is, anders wordt het een hele bonte bedoeling. Wanneer u op een muur een patroonbehang kiest, laat dit dan terugkomen op een andere wand. (bv. om een plank of in lijstjes).

 Er is op raambekleding gebied veel moois te verkrijgen. Het mooiste is om gordijnen (in-betweens/overgordijnen) helemaal tot aan de grond te hangen. Gordijnen zorgen ook voor een  knus en warm gevoel. Het is erg leuk om  een stoel/plaid/kussens in dezelfde stof als de gordijnen laat bekleden. Zo zorgt u ervoor dat alles bij elkaar past en dus een geheel is.

 Natuurlijk is vloerbedekking erg lekker voor de blote voeten. Wanneer u toch een “harde” vloer heeft in de slaapkamer, kan het wellicht een oplossing zijn om een karpet vanaf halverwege het bed tot voorbij het voeteind te leggen.

 Kies voor accessoires in de slaapkamer niet voor te kleine spullen. Liever een paar grote vazen bij elkaar, dan allemaal kleine prullen. Ook voor een kunstwerk o.i.d. kunt u het beste kiezen voor iets groots.

Genoeg tips om met de slaapkamer aan de slag te gaan! En als u er echt niet uitkomt..met veel plezier help ik of een collega van de InterieurTipgever om van uw slaapkamer een droomkamer te maken!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com