You are here: Home » Apple accessoires & gadgets » Uitgerust wakker worden met je iPhone

Uitgerust wakker worden met je iPhone

geschreven door Constance

Ik ben de ongekroonde koningin van het snoozen. Als ik de kans krijg, draai ik me graag nog een aantal keren om voordat ik echt mijn warme bed verlaat. Maar ik moet toegeven dat je er niet echt wakkerder van wordt. Vooral niet wanneer je weer in een diepe slaap valt. Een goed slaapritme is belangrijk wanneer je lekker uitgerust wakker wilt worden. Voor iPhone-bezitters is dit nu binnen handbereik.

Sleep Cycle App

Op Twitter zie ik steeds vaker een app voorbij komen waardoor mijn verlangen naar een iPhone alleen maar toeneemt: de Sleep Cycle App. De recensies zijn lovend en dat maakt mij als snoozekoningin ontzettend nieuwsgierig. Wanneer je slaapt, wisselen perioden van lichte en diepe slaap zich een aantal keren af. Tijdens de lichte slaap (ook wel de Rapid Eye Movement-fase genoemd) droom je en tijdens de diepe slaap liggen bepaalde delen van je hersenen compleet stil. Wanneer je wakker gemaakt wordt tijdens een periode van diepe slaap moeten je hersenen eerst weer actief worden en dat zorgt voor dat vermoeide gevoel bij het opstaan.

De Sleep Cycle App zorgt ervoor dat je wakker gemaakt wordt op het moment dat je het meest licht slaapt. Dit gebeurt vanaf 30 minuten tot aan het moment dat je je wekker hebt gezet. Om je slaapritme in kaart te brengen, slaap je met je iPhone naast je hoofdkussen. Deze registreert vervolgens je bewegingen en brengt zo je nachten overzichtelijk in kaart. Na een paar nachten weet de Sleep Cycle App precies wanneer jij wakker moet worden om zo fris mogelijk naast je bed te staan.

Mocht ik dit jaar nog zo lucky zijn om in het bezit van een iPhone te komen, dan is dit de eerste app die ik download. Voor 0,79 cent wil ik de titel van snoozekoningin graag opgeven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com