You are here: Home » Design meubels » Meubellijn ontstaan door hergebruik

Meubellijn ontstaan door hergebruik

geschreven door Constance

Final_odds_Jo Meesters

Als stylist ben ik dagelijks bezig met de laatste trends en actualiteiten. Ook ben ik altijd opzoek naar de nieuwste ontwerpen van Nederlandse ontwerpers. Dutch design staat bekend om de beeldende, conceptuele en humorvolle kwaliteiten. Vooral het concept staat bekend in de rest van de wereld, Nederlanders zijn conceptdenkers en creeëren van daaruit een product. Zo ook de Nederlandse ontwerper Jo Meesters benaderd design als een wetenschapper. Zijn studio is net een laboratorium en is gefocust op research naar nieuwe gebruiks mogelijkheden van materialen.  Zijn werkwijze is een kruising tussen vakmanschap en de techniek van massaproducties.  De productlijn genaamd Odds & Ends is ontstaan uit een ‘testlab’, een experimenteel project waarbij het hergebruiken van weggegooid materiaal centraal staat. Met 34 houten balken en 16 dekens zijn door geklasseerde stoffering,- en weef technieken, deze 4 krachtige meubelstukken ontstaan.

tip: Gebruik deze meubellijn als inspiratie, verzamel allerlei linten met verschillende dessins en maten. Wikkel deze om een oude lamp (of een ander meubelstuk) en je hebt zo op een duurzame manier een oude lamp gecustomized! Het mooiste is wel als de linten in dezelfde tinten zijn, net zoals Jo Meesters dat gedaan heeft. Gebruik hiervoor dubbelzijdig tape, dit is makkelijk te bevestigen, houd het lint stevig bij elkaar en is uiteindelijk ook weer te verwijderen. Uiteraard wel eerst het meubelstuk ontvetten zodat het dubbelzijdig tape nog beter pakt! Succes!

jm2
jm3
jm4
jm5

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com