You are here: Home » Columns » Wandkasten en boekenkasten

Wandkasten en boekenkasten

geschreven door testman

Zoals Mart Renes in een eerder artikel heeft vermeld, waren er veel (module) wandkasten te aanschouwen in Milaan. Deze worden gewoon tegen de wand geplaatst of dienen als roomdivider. Wat mij met name opviel waren de boekenkasten. Deze worden weer helemaal hot. Een fysiek boek lezen is een trend en dient als tegenhanger voor de digitalisering. Deze boeken moeten een mooie en prominente plek in het interieur krijgen. Maar het zijn geen gewone boekenkasten. Boeken moeten immers een mooi plaatsje krijgen. Dus geen rechte, lange planken meer maar juist korte speelse plankjes die horizontaal en verticaal in de kast zijn bevestigd als een soort kruis. Dit geeft de ouderwetse boekenkast een heel eigentijds tintje. Zoals op de afbeelding te zien is, kan deze in een frisse wittint, maar ook het veel voorkomende notenhout misstaat niet.

Zeer fraai is een, in de muur, verwerkte boekenkast. Hierdoor wordt de ruimte strakker. U kunt dit eenvoudig doen door de muur aan weerszijde van de kast gelijk te trekken met de voorkant van de kast (indien mogelijk natuurlijk). U kunt er tevens voor kiezen om van deze (loze) ruimtes aan weerszijde van de boekenkast een dichte kast te maken. Opgeruimd staat immers netjes.

U kunt meer lezen over Milaan in de eerder verschenen artikelen:

Milaan en woontrends 2009 – door Mart Renes
Veel wit en kleur in het interieur – door MIES
Veel hout in Milaan – door MIES

Gerelateerde artikelen

2 reacties

zelda 1 augustus 2010 - 17:50

enig idee waar je deze boekenkast kan kopen ( of wie de maker is?)

groetjes,

Reageer
zelda 1 augustus 2010 - 17:50

enig idee waar je deze boekenkast kan kopen ( of wie de maker is?)

groetjes,

Reageer
zelda 1 augustus 2010 - 17:50

enig idee waar je deze boekenkast kan kopen ( of wie de maker is?)

groetjes,

Reageer

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com