You are here: Home » Architectuur » Optisch bedrog in de badkamer!

Optisch bedrog in de badkamer!

geschreven door Constance

Als we een badkamer binnen komen zien we niet meteen hoe groot of hoe klein de badkamerruimte in werkelijkheid is. Het oog geeft ons niet direct de juiste informatie. Dit gezichtsbedrog kunnen we dus gebruiken om een badkamer groter of kleiner, hoger of lager en smaller of breder te doen lijken.

Met het formaat van de tegels en de manier van betegelen kun je de badkamerruimte in lengte, breedte of hoogte beinvloeden. De trend op badkamergebied is de XL of  XXL vloertegel waarmee je optisch meer breedte maakt, en de strip- of strook wandtegel
waarmee je bij horizontale plaatsing optisch meer lengte maakt. Wil je juist meer hoogte aan je badkamer geven plaats dan langwerpige wandtegels verticaal op de muren.

Ook met kleur is veel gezichtsbedrog te creëren. Een ruimte wordt smaller en kleiner door gebruik te maken van donker gekleurde wandtegels. Lichte kleuren maken breder en groter. Een ruimte wordt breder en lager door gebruik te maken van een donker kleur op het plafond en donker gekleurde vloertegels.

Voor meer inspiratie: Mosa Tiles

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com