You are here: Home » Architectuur » Meezennest in Bergen

Meezennest in Bergen

geschreven door Constance

Door de kou hebben de vogels het moeilijk met het vinden van voedsel. Daarom moest ik de  afgelopen koude periode denken aan het Meezennest en Meerlhuis van Meerwijk. Dit villapark te Bergen is gekenmerkt door de stijl van de Amsterdamse School. Er zijn vijf architecten van Villapark Meerwijk die geschiedenis hebben geschreven door,  begin vorige eeuw,   een uitbundige en buitenissige architectuur neer te zetten. De villa’s zijn opgenomen in het Rijksmonumentenregister.

Deze huizen hebben gemetselde voederbakjes in de buitenmuur.
Binnen in huis zit een luikje/deurtje wat je open maakt om het voer van de vogels in te leggen. Vanaf de buitenkant van het huis kunnen de vogels af en aan vliegen om lekkernij uit de voederbakjes te halen.

Zo’n leuk idee van de architect! Ik ben het zelf nooit ergens anders tegengekomen.

Tegenwoordig sieren we onze tuintafels op met mezenbollen en pindanetjes in sfeervolle manden. Fijn voor de vogels en voor ons leuk om naar te kijken. De tuin wordt op deze manier ook in de winter een verlenging van ons interieur.

Maar het knusse ingemetselde voederbakje blijft voor mij een uniek idee!

 

Milou Visser, interieurtipgever Flevoland

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie acter

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com